Bøger / faglitteratur / opskrifter

Tang : et hav af mad


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 6. apr. 2017

Er du til tang? Eller overvejer du at inkorporere mere tang i den daglige madlavning? Så bør du kigge nærmere på denne kogebog der både beskriver arter, høst og opskrifter. For dig der er nysgerrig på brug af tang.

Bogen indledes med et afsnit der kort fortæller om tang, herefter følger et afsnit der beskæftiger sig med smagen af tang, hvor læseren bl.a. finder et smagskort der beskriver smagen af de forskellige arter. Efterfølgende et længere afsnit med arter af tang der kan findes i de danske farvande. Følgende kommer opskriftdelen der er opdelt i grupper som; morgenmad, snacks, salat eller brød. Afslutningsvis kommer en præsentation af forfatterne, et register samt diverse kilder og links. Teksten er illustreret med billeder både af tangen men også af retterne.

En spændende informations/kogebog der søger at åbne "vores" øjne for denne, med danske øjne, oversete spise. Tang er en spændende plante og som forfatterne skriver så skal tang tænkes som en grønsag der kan tilføre maden både salt og umami, spændende. Jeg er efter endt læsning blevet nysgerrig på brugen af tang og nogle af mine "fordomme" er blevet manet i jorden. Som ivrig amatørgastronom og madelsker er der ingen tvivl om at nogle af opskrifterne skal testes. Ingredienserne der benyttes skal for enkeltes vedkommende erhverves i specialbutikker, på nettet m.v.

For yderligere litteratur og inspiration om tang se: Nordisk tangTang eller TangFor yderligere litteratur og inspiration om tang se: Nordisk tang eller .


Urt

Årg. 41, nr. 4 (2017)

af

af

Ole B. Lyshede

Årg. 41, nr. 4 (2017)