Bøger / skønlitteratur / roman

Tangodanseren


Beskrivelse


Max Costa møder smukke og rige Mecha Inzunza og komponisten Troeye på en luksusliner i 1928. Han viser dem den oprindelige tango i Buenos Aires slumkvarterer og indleder en lidenskabelig kærlighedsaffære med Mecha.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2014

af

af

Jette Landberg

d. 9. maj 2014

Henvender sig til både mænd og kvinder, her er både en dampende kærlighedshistorie, en spionhistorie og historien om en klassisk gentlemantyv og charmør. For den der kan lide et kulørt drama fra forrige århundrede men samtidig er indstillet på at læse en detaljeret skildring af skak og tango.

Max Costa er vokset op i Argentina, i et immigrantkvarter som søn af fattige forældre. Max har sit gode udseende og har lært, hvordan man skal begå sig i overklassen af en ven i Fremmedlegionen. Disse to ting udnytter han i sin jagt på rigdom om bord på luksusliners, hvor han ernærer sig som selskabsdanser og de rige damers galante opvarter. I 1928 møder han Mecha Inzunza, gift med den kendte komponist Armando de Troeye, forholdet udvikler sig, da han lærer dem om den oprindelige tango, som Troeye komponerer over. Hans liv krydser igen Mechas i 1930'rnes krigshærgede Europa og til slut igen i 1960'erne. Perez-Reverte har skrevet en lang række bøger, ofte historisk prægede som fx serien om Kaptajn Alatriste. Her er vi i Buenos Aires, Sorrento og Rivieraen i første del af det 20.århundrede.

Max minder mig indimellem om en karakter som James Bond eller fra gammel tid Tony Curtis og Roger Moore i tv-serien "De uheldige helte". Der er samme stil over Max, der også slår sine folder i overklassen med vekslende udbytte.

En vemodig og fantastisk kærlighedshistorie, varm og saftig med mange historiske detaljer og detaljer om tango og skak, der indimellem kræver en lidt tålmodig læser.


litteratursiden.dk

d. 9. juli 2014

af

af

Beth Høst

d. 9. juli 2014

Stil, historisk substans og en gribende kærlighedshistorie alt sammen fortalt med eftertænksomhed. Kan man ønske sig mere? I 1928 mødes historiens par, Mescha og Max, første gang på skibet mellem Euro...


Jyllands-posten

d. 21. juni 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 21. juni 2014