Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tanker der tvinger : Kasper og Lærke har tvangstanker og -handlinger


Beskrivelse


Kasper og Lærke er meget forskellige, men de har en ting til fælles. De har tvangstanker og tvangshandlinger. Afsluttes med et kapitel specielt henvendt til de voksne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. mar. 2012

Jeg SKAL gøre det og Tanker der tvinger er to fantastiske bøger til samtale med børn og unge om tvangstanker og -handlinger. Den første bog henvender sig til børn mellem 4-8 år, og den anden til børn mellem 9-13 år. Begge bøger kan læses i hjemmet sammen med en voksen eller anvendes i undervisningssammenhænge af lærere og pædagoger, som arbejder med børn med tvangstanker og -handlinger.

Begge bøger er opbygget efter samme grundskabelon. Indledningsvis et kort forord til den voksne læser og afslutningsvis et teoretisk efterord til den voksne læser om problematikkerne ved tvangstanker og -handlinger. Mellem disse to voksen-områder findes en masse fiktive fortællinger, som kan danne udgangspunkt for samtaler med børn om tvangstanker hos barnet selv eller andre børn. Man behøver ikke anvende alle teksterne, men kan frit vælge relevante tekster ud. De enkelte fortællinger suppleres med gode råd til den voksne om, hvordan teksten kan anvendes til samtaler med børn. Claes Movin har lavet illustrationer til fortællingerne. Illustrationerne er meget glade og varme og rummer samme kærlighed til de tvangsprægede børn, som selve teksterne gør.

Forfatterne har sammen også skrevet bøgerne Gal på alt og alle, 2011 samt Vind over vreden, 2011. Begge bøger kan også have relevans for målgruppen. Ligesom grundbøger om OCD, ADHD og autisme kan være relevante.

To virkelig gode samtalebøger til samtaler med børn om tvangstanker og -handlinger.