Bøger / skønlitteratur / noveller

Tanker om at flygte


Beskrivelse


Vidt forskellige noveller om blandt andet krise, død og forvandling. Til læsere, der holder af begavede, fantasifulde noveller.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2023

af

af

Ulla Stangerup

d. 14. apr. 2023

Vidt forskellige noveller om blandt andet krise, død og forvandling. Til læsere, der holder af begavede, fantasifulde noveller.

Novellesamling med meget varieret udtryk. Tematisk drejer de sig om undergang, død, krise, sex og forvandling. En af novellerne handler om en kvinde, der i adskillige multiverser slår den samme mand ihjel. En anden handler om en højt begavet civilisation, der bosætter sig ved flere vulkaner. Den går under og må genopbygges den ene gang efter den anden. I en tredje novelle møder en stangberuset mand en gammel præst, der i vrede har slået Gud ihjel og i en fjerde novelle dyrkes der vild og uhæmmet bunkesex.

Stilen varierer meget - fra mytisk over lyrisk, grotesk og komisk til splat. Nogle vil måske synes, noget af det er for meget. Ikke desto mindre indeholder novellerne skarpe, fantasifulde betragtninger, hvor der er plads til det grimme, groteske og meget smukke. Flere af novellerne er ganske simpelt fremragende og ud over til nydelse, vil samlingen kunne bruges til både opgaver og guidet fælleslæsning.

Forskelligheden gør det svært at finde gode sammenligninger, men ødemarksstemning kan findes hos Stephen King i Det mørke tårnFiktioner og andre fiktionerRynkekneppesygen. Labyrintisk verden hos Jorge Luis Borges i fx Fiktioner og andre fiktioner. Det groteske hos Edgar Allan Poe og sex i fx RynkekneppesygenForskelligheden gør det svært at finde gode sammenligninger, men ødemarksstemning kan findes hos Stephen King i Det mørke tårn. Labyrintisk verden hos Jorge Luis Borges i fx . Det groteske hos Edgar Allan Poe og sex i fx RynkekneppesygenForskelligheden gør det svært at finde gode sammenligninger, men ødemarksstemning kan findes hos Stephen King i Det mørke tårn. Labyrintisk verden hos Jorge Luis Borges i fx Fiktioner og andre fiktioner. Det groteske hos Edgar Allan Poe og sex i fx .


litteratursiden.dk

d. 4. maj 2023

af

af

Jette S. F. Holst

d. 4. maj 2023

A. Silvestris novellesamling er en begavet, udfordrende og anderledes læseoplevelse. A. Silvestri er en yderst produktiv forfatter. ’Tanker om at flygte’ er hans 20. selvstændige udgivelse siden debut...