Bøger / faglitteratur

Tankevirus


Beskrivelse


Om hvordan tankerne kan blive angrebet af negative tankevira, der har en skadelig virkning på selvværdet, samt værktøjer der kan ændre tankerne i en positiv retning med tilsvarende gavnlig effekt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 20. sep. 2012

Bogen henvender sig bredt til voksne i alle aldre, der lider af tankevirus - eller sagt på en anden måde: tankerne går i negativt selvsving og fortæller hele tiden jeg'et at det er galt afmarcheret.

Tankevirus kan angribe alle og enhver, men har dog en tilbøjelighed til at udvikle sig bedst hos mennesker med et lavt immunforsvar (læs: selvværd). Virus kan have forskellige navne som perfekt-virus, katastrofe-virus, tænk-nu-hvis-virus - you name it. Virus bekæmpes med vitaminer - her: A1, A2 og A3-vitaminer, som er henholdsvis afsløringsvitamin, (lad være med at tænke på) ananas ditto og aktivitets-vitamin. D er diskussion, k er kontrol. Er du forvirret? Så læs i bogen, hvordan du imødegår negativt tankevirus. Bogen er opbygget, så vi får lidt teori i starten. Herefter følger vi Anna på en arbejdsdag, hvor hun angribes af mange forskellige slags tankevira, hvorefter vi gennemgår dagen endnu engang - nu med vitaminer. En morsom og letlæst sag til opbyggelse af et stærkt immunforsvar overfor de lumske vira. Forfatteren er norsk psykolog. Dette er hendes første bog.

Bogen er i familie med andre bøger om tanketyranni, og hvordan man kommer det til livs fx Du bliver hvad du tænker : mentaltræning - fjern hjernens spændetrøje, 2012, men i sin egen (lidt sjovere) boldgade.

En seriøs bog om at vende egen mentale indflydelse fra negativt til positivt. Virus-metaforen er anvendt morsomt og kreativt.