Bøger / faglitteratur / øvelser

Tantra : sex, kærlighed og spiritualitet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2014

af

af

Katja Larsen

d. 26. aug. 2014

Bogen Tantra : sex, kærlighed og spiritualitet er til både singler og par, der ønsker at udforske tantra.

Anne Sophie Jørgensen er leder af meditationscentret Tigerens Rede i Gedved. Hun er spirituel lærer og forfatter til blandt andet Lodret menneske i en vandret verden fra 2003. Nærværende bog fortæller om filosofien bag tantra samt den moderne videreudvikling heraf. Tantra handler ikke kun om sex, men lige så meget om spirituel fordybelse og selvudvikling. Det er en grundig og lettilgængelig indgang til tantra, men den er samtidig oplagt til den, der har lidt kendskab til tantra i forvejen. Der er øvelser og cases.

1. udgave af Tantra : sex, kærlighed og spiritualitet udkom i 2004, og der er blot tilføjet et efterskrift i 2. udgaven, hvor Anne Sophie Jørgensen fortæller om, hvordan tantra har vundet indpas i Danmark i den mellemliggende tid. Hun har desuden skrevet bogen Den nye tantra i 2010, som er en håndbog og en god begynderbog til tantra.

Grundig bog om filosofien bag tantra og den moderne videreudvikling heraf. Der er gode øvelser og cases til at gøre det mere forståeligt.


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2004

af

af

Karsten Just

d. 25. nov. 2004

Tantra, ifølge leksikonet ritualbøger der indeholder magiske formler ved hjælp af hvilke man opnår dæmoniske kræfter. Anne Sophie Jørgensen, som bl.a. har skrevet Lodret menneske i en vandret verden, 2003, og som er leder af meditationscenter, Tigerens Rede i Gedved ved Horsens, har skrevet en indsigtsfuld og letlæst bog om tantra, sex og kærlighed. Sex er en af de største kilder til nydelse og til lidelse i menneskers liv, hævder Anne Sophie Jørgensen. Dette forsøger Anne Sophie at afklare i denne bog, hvor beskrivende afsnit om hvordan den tantriske metode kan bruges, mikses med forskellige personers personlige beskrivelser om deres erfaringer med tantra og hvordan det har hjulpet dem i deres personlige liv. Der gennemgåes en række øvelser, hvor man med en partner, eller selv, kan udføre en række forskellige øvelser, meditationer, afklaringer, som alle vil føre til et bedre liv og et bedre sexliv. Der er skrevet en del bøger om tantra, men denne er en af de mest klare i mælet, og Anne Sophie Jørgensen lægger ikke skjul på, at enten tror man på tantra, og forstår at udnytte de værdier der ligger i denne lære, eller også har man blot ikke fanget budskabet.