Bøger / faglitteratur / håndbøger


Beskrivelse


Håndbog med over 50 tape-teknikker, hvor den klassiske hvide sportstape (Dream Tape) og den originale kinesiotape (Kinesio Tex Gold) bruges. Konkrete anvisninger og praktiske råd gives.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. juni 2012

Bogen om at at kunne tape rigtigt i forbindelse med idrætsskader eller forebyggelse af samme kan bruges af alle idrætsudøvere, motionisterne og eliten. Men den henvender sig også i høj grad til trænere, fysioterapeuter og andre, der taper idrætsskader.

Bogens 3 forfattere er fysioterapeuter med forskellige specialer i forbindelse med idræt, 2 af dem er forfattere til bogen Sportsskader - forebyggelse, behandling og genoptræning, 2008. Når man taler om at tape sportsskader, taler man om bruge 2 slags tape: den klassiske hvide faste tape, som er helt uelastisk og den farvede tape, der er meget elastisk og løsere i vævningen med mange elastiske fibre. Her giver forfatterne helt konkrete eksempler på tape-teknikker, som man selv kan anvende eller som kan anvendes på andre. Til indledning fortælles om tapen, hvilken slags tape man skal bruge hvornår, hvordan den anvendes, og hvilke forholdsregler, man skal tage. Derefter følger konkrete tape-teknikker til udvalgte dele af kroppen: fod, ankel og underben, knæ, ryg osv. Specielt for fagfolk er der et afsluttende kapitel om forskningen om de forskellige tape-teknikker og deres virkning. Bogen er rigt illustreret, og fremgangsmåden er beskrevet i et sprog, som henvender sig til alle.

Der findes ikke andre bøger på dansk udelukkende om at tape.

Ser man sport på alle niveauer, ser man også mange forskellige former for tape på idrætsudøverne, så jeg er overbevist om, at målgruppen vil være stor, både hos den enkelte idrætsudøver og hos de mere professionelle behandlere.


Fysioterapeuten

Årg. 94, nr. 9 (2012)

af

af

Mogens Dam

Årg. 94, nr. 9 (2012)