Bøger / skønlitteratur / eksperimenterende litteratur

Tarantula


Beskrivelse


Vild og fabulerende kortprosa om det moderne menneskes livsvilkår i ofte surrealle billeder.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2018

af

af

Henrik H Pedersen

d. 24. maj 2018

Nyrevideret udgave af Bob Dylans første prosaværk "Tarantula" skrevet i 1966. Vilde fabulerende korte tekster om det moderne menneskes livsvilkår i ofte surreale billeder. For indviede fans af Bob Dylan samt kendere af beat-generationens univers og poesi.

Bogen består af 47 korte prosatekster skrevet i en af Bob Dylans mest kreative perioder hvor Dylan udkom med albums som Highway 61 revisitedBlonde on blonde og Blonde on blonde . Teksterne som bevæger sig på grænsen mellem prosa og prosalyrik rummer mange facetter og specielle udsagn på grænsen mellem det genkendelige og det surrealistiske. Her er mange referencer til litteraturen, myter og populærkulturen i ofte lange sætninger uden punktummerBogen består af 47 korte prosatekster skrevet i en af Bob Dylans mest kreative perioder hvor Dylan udkom med albums som Highway 61 revisited og . Teksterne som bevæger sig på grænsen mellem prosa og prosalyrik rummer mange facetter og specielle udsagn på grænsen mellem det genkendelige og det surrealistiske. Her er mange referencer til litteraturen, myter og populærkulturen i ofte lange sætninger uden punktummer.

Fabulerende, vanskelig og udfordrende sort-humoristisk kortprosaværk primært for Dylan fans.

Samme målgruppe vil også være interesseret i Dylans Krøniker. Bind 1Dylan på danskBob Dylan's bedsteTarantula samt tekstbøgerne Dylan på dansk og Bob Dylan's bedste. I forhold til den danske 1. udgave fra 1972, Tarantula, er nærværende udgave revideret med nyt forsidefoto af Dylan tilføjet "Nobelprisen 2016". Desuden tilføjet fint forord af Anne-Marie Mai foruden litteraturliste om værket. Selve oversættelsen af Jean Philip Thierry er den sammeSamme målgruppe vil også være interesseret i Dylans Krøniker. Bind 1 samt tekstbøgerne og Bob Dylan's bedste. I forhold til den danske 1. udgave fra 1972, Tarantula, er nærværende udgave revideret med nyt forsidefoto af Dylan tilføjet "Nobelprisen 2016". Desuden tilføjet fint forord af Anne-Marie Mai foruden litteraturliste om værket. Selve oversættelsen af Jean Philip Thierry er den sammeSamme målgruppe vil også være interesseret i Dylans Krøniker. Bind 1 samt tekstbøgerne Dylan på dansk og . I forhold til den danske 1. udgave fra 1972, Tarantula, er nærværende udgave revideret med nyt forsidefoto af Dylan tilføjet "Nobelprisen 2016". Desuden tilføjet fint forord af Anne-Marie Mai foruden litteraturliste om værket. Selve oversættelsen af Jean Philip Thierry er den sammeSamme målgruppe vil også være interesseret i Dylans Krøniker. Bind 1 samt tekstbøgerne Dylan på dansk og Bob Dylan's bedste. I forhold til den danske 1. udgave fra 1972, , er nærværende udgave revideret med nyt forsidefoto af Dylan tilføjet "Nobelprisen 2016". Desuden tilføjet fint forord af Anne-Marie Mai foruden litteraturliste om værket. Selve oversættelsen af Jean Philip Thierry er den samme.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Keld Zeruneith

d. 19. dec. 2018

Dylan benytter sig i disse tekster af en næsten friløbsagtig montage- og associationsteknik med masser af komposita, d.v.s. nye sammensætninger af ord, og ligger under for en navnemani, der godt kan bringe den sene Joyce i erindring. Det er nok Dylan, men egentlig savner han her den poetiske råkraft og dynamik, tæthed og elegance, som præger hans sangtekster, måske fordi musikken i sig selv stiller bestemte fordringer, og fordi der her er for megen litterær ambition og for lidt udnyttelse af den teknik han anvender. Det er bl. a. tydeligt i den tilstræbte humor, som langtfra går hjem hver gang; men selvfølgelig vil der blive stor interesse om bogen, og selvfølgelig skal bibliotekerne forsyne sig rigeligt.


Jyllands-posten

d. 22. nov. 1971

af

af

Ib Monty

d. 22. nov. 1971


Jyllands-posten

d. 13. juli 1972

af

af

Sven Bedsted

d. 13. juli 1972


Aktuelt

d. 30. juni 1972

af

af

Steffen Larsen

d. 30. juni 1972


Information

d. 9. dec. 1972

af

af

Erik Wiedemann

d. 9. dec. 1972


Politiken

d. 4. juli 1972

af

af

Erik Thygesen

d. 4. juli 1972


Politiken

d. 14. nov. 1971

af

af

Erik Thygesen

d. 14. nov. 1971


Weekendavisen

d. 21. juli 1972

af

af

Bent Irve

d. 21. juli 1972


Berlingske tidende

d. 12. aug. 1972

af

af

Jørgen Johansen

d. 12. aug. 1972