Bøger / faglitteratur

Tarme med charme : alt det din krops mest undervurderede organ fortæller dig om, hvem du er


Beskrivelse


Forlagets beskrivelse: Vores tarm er et fabelagtigt og ansvarsfuldt væsen fuld af følsomhed og præstationsevne. Den spiller en central rolle for hele vores immunsystem, den fabrikerer energi til kroppen, så vi kan leve, og den indeholder næst efter hjernen det største nervesystem, vi har. Tarmen har længe været organernes sorte får, men det ændrer sig nu. Den nyeste forskning viser, at problemer som overvægt, depression og allergi nøje hænger sammen med ubalancer i tarmfloraen. Med andre ord: Hvis vi skal leve længere og bedre og føle os godt tilpas i en sund krop, så skal vi passe på vores tarm! I ”Tarme med charme” fortæller Giulia Enders humoristisk og levende om tarmen som det højkomplekse og vidunderlige organ, den er. Tarmen er nøglen til hele vores krop og sind og åbner ad bagvejen til en forståelse for, hvordan vi hver især fungerer bedst. Giulia Enders, ung tysk forskningsstjerne, vandt 1. præmien ved Science Slam i Freiburg, Berlin og Karlsruhe med sit foredrag ”Tarme med charme”, der i dag er et YouTubehit.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2015

af

af

Katja Larsen

d. 11. feb. 2015

Her får læsere en (sjælden) hyldest til tarmen som en af kroppens vigtigste organer i kampen om at få eller opretholde en sund krop. Bogen henvender sig til alle med interesse for tarmsystemet, både fagfolk og den alment interesserede.

Giulia Enders er blot 24 år og forsker ved Institut for Mikrobiologi og Sygehushygiejne i Frankfurt am Main. Hendes foredrag "Tarme med charme" vandt 1. præmien ved Science Slam i 2012 og blev sidenhen et Youtube hit. Her er så bogen hvor hun beskriver tarmen som nøglen til hele vores krop og sind. Giulia indleder kort med, hvordan hun blev interesseret i dette oversete organ og fortsætter så over i afsnit om, hvad der sker, når man skider, og hvordan man sidder korrekt. Derudover beskrives tarmens nervesystem - hvordan arbejder de forskellige organer sammen samt mikrobernes verden - farlige bakterier og gode bakterier. Indholdet er forskningsbaseret, men samtidig tilsætter hun resultaterne sund fornuft. Tonen er humoristisk.

Ret overraskende at en bog om tarmsystemet kan virke interessant og blive en bestseller (indtil videre i Tyskland). Måske er det ikke alle der kommer helt igennem bogen, men at læse de afsnit, som findes interessante vil også være flot, emnet taget i betragtning. Sproget er lettilgængeligt, og illustrationerne er søde og humoristiske.

Der er ikke anden lignende litteratur om tarmsystemet.


Ugeskrift for læger [online]

d. 25. maj 2015

af

af

Jeanette Haar Ehlers

d. 25. maj 2015


Politiken

d. 8. mar. 2015

af

af

Christian Graugaard

d. 8. mar. 2015


Sår

Årg. 23, nr. 2 (2015)

af

af

Lisbeth Vorbeck

Årg. 23, nr. 2 (2015)


Nyt aspekt

Årg. 47, nr. 2 (2015)

af

af

Birthe Straarup

Årg. 47, nr. 2 (2015)