Bøger / faglitteratur

Tarmen


Beskrivelse


Hver femte dansker lider af fordøjelsesproblemer, og flere rammes af tarmsygdomme. Få en uhøjtidelig og letlæst ekspertgennemgang af tarmens ve og vel, baseret på nyeste forskning. For alle os, der burde have haft gode toiletvaner som skolefag samt øvrige interesserede.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2022

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 28. jan. 2022

Hver femte dansker lider af fordøjelsesproblemer, og flere rammes af tarmsygdomme. Få en uhøjtidelig og letlæst ekspertgennemgang af tarmens ve og vel, baseret på nyeste forskning. For alle os, der burde have haft gode toiletvaner som skolefag samt øvrige interesserede.

Forfatteren er er overlæge og serverer den nyeste forskning på tarm-området i en muntert causerende tone. Han kommer ind på mange aspekter omkring fordøjelsessystemet, tarmens mikrobiologi, den sunde og den syge tarm, og slutter af med en aktuel status for de behandlinger af tarmlidelser, der foregår med implantation af fremmed fæces. Indgår i den populære serie "Tænkepauser".

Jeg troede ikke at en bog om tarmproblemer kunne eller burde være morsom, men det lykkes med stort held, samtidig med et fagligt velfunderet niveau. Det er fremragende formidling af et normalt tabubelagt og lidt skamfuldt emne, og man bliver som læser meget klogere på denne yderst centrale del af sin krop.

Tarme med charmeSunde tarmeLow FODMAP kogebogenDen store Low FODMAP kogebog : alt om et undervurderet organ er den nærmeste sammenlignelige titel. Sunde tarme : tag vare på din vægt, dit gode humør og dit helbred på lang sigt beskæftiger sig med sygdomme, der relateres til ubalancer i tarmen og foreslår kostændringer. Tarmvenlige diæter og madopskrifter kan man finde i bøger som fx Low FODMAP kogebogen : godt for maven og Den store Low FODMAP kogebog : lækre retter til hverdag og festTarme med charme : alt om et undervurderet organ er den nærmeste sammenlignelige titel. : tag vare på din vægt, dit gode humør og dit helbred på lang sigt beskæftiger sig med sygdomme, der relateres til ubalancer i tarmen og foreslår kostændringer. Tarmvenlige diæter og madopskrifter kan man finde i bøger som fx Low FODMAP kogebogen : godt for maven og Den store Low FODMAP kogebog : lækre retter til hverdag og festTarme med charme : alt om et undervurderet organ er den nærmeste sammenlignelige titel. Sunde tarme : tag vare på din vægt, dit gode humør og dit helbred på lang sigt beskæftiger sig med sygdomme, der relateres til ubalancer i tarmen og foreslår kostændringer. Tarmvenlige diæter og madopskrifter kan man finde i bøger som fx : godt for maven og Den store Low FODMAP kogebog : lækre retter til hverdag og festTarme med charme : alt om et undervurderet organ er den nærmeste sammenlignelige titel. Sunde tarme : tag vare på din vægt, dit gode humør og dit helbred på lang sigt beskæftiger sig med sygdomme, der relateres til ubalancer i tarmen og foreslår kostændringer. Tarmvenlige diæter og madopskrifter kan man finde i bøger som fx Low FODMAP kogebogen : godt for maven og : lækre retter til hverdag og fest.


Sår

Årg. 30, nr. 1 (2022)

af

af

Lisbeth Vorbeck

Årg. 30, nr. 1 (2022)