Bøger / faglitteratur / håndbøger

Tarot : læg kortene på bordet


Beskrivelse


Med udgangspunkt i Aleister Crowleys tarotkort og Den Store Arkana gives råd om emner som power, økonomi, parforhold, krise og karriere, og der gives 5 forskellige tarotoplæg.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Claus Bundgaard

2006

Et tarotsæt består af 78 kort, men her har forfatteren valgt at koncentrere sig om de 22 kort, der tilsammen kaldes Den Store Arkana, og som rummer de mest signifikante symboler. De enkelte korts fortælling og symbolik præsenteres ud fra 12 almene livssituationer som fx kærlighedsliv, helbred, karriere og økonomi. Derefter introduceres fem forskellige oplæg med fokus på de samme temaer. Afslutningsvis gives nogle konkrete forslag til, hvordan man kan formulere sine spørgsmål til kortene. Der er altså tale om en meget praktisk gør det selv bog, som hurtigt vil sætte læseren i gang med at bruge kortene. Forfatteren gør opmærksom på, at hvert kort rummer uendelig mange betydninger, hvorfor hun skynder sig at præcisere, at hun blot deler ud af sin aktuelle viden. Selv om bogen befinder sig i den lette ende, adskiller den sig i holdning og praksis ikke væsentligt fra de øvrige lærebøger i tarot, der er på markedet. Efterspørgslen på Taylors første og ligeledes lettilgængelige bog Tarot : kort & godt, som udkom første gang i 2002, vil kunne bruges som strømpil.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2002

af

af

Claus Bundgaard

d. 8. okt. 2002

Jeg ved ikke, om man kan kalde en bog på over 200 sider for kort, men rigtig er det, at den danske forfatters første bog om tarot er godt lavet. Først bliver de 78 kort karakteriseret ét for ét med en illustration (desværre ikke i farver), kortets grundbetydning og symbolik, dets anvendelse i en aktuel situation samt dets astrologiske aspekt. Dernæst beskrives de mest almindelige oplæg, og sluttelig gennemgår forfatteren alle de kombinationsmuligheder, der er mellem de to korttyper, et tarotspil består af. Målgruppen er altså nybegyndere, der i første omgang opfordres til at bruge kortene som hjælpemidler i egne små dagligdags situationer. Både for at blive fortrolige med de enkelte symboler og også for at få rutine og mod til at formulere en tolkning. Der findes andre begynderbøger om tarot på markedet, men Taylors opslagsbog vil tilfredsstille mange alternativt nysgerrige uden hang til den store hokus pokus.