Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tavs som graven


Beskrivelse


Krimi. Lasse forfølger to farlige, bevæbnede bankrøvere, som flygter tværs over isen. Mon det lykkes ham at finde ud af, hvem det er?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 3. feb. 2011

Forsiden til bog nr. 29 i den populære serie Let krimi vil tiltale de krimi- og gyserhungrende børn fra 9-12 år (fra 3. klasse). Bogen kan bruges til læsetræning og fritidslæsning.

Hovedpersonen Lasse bliver på vej til en skøjtetur på søen vidne til et bankrøveri. Han forfølger de to bevæbnede røvere tværs over isen og overværer, hvordan de falder gennem isen, men redder sig op og fortsætter flugten. Lasse ringer til politiet, for røverne må have gemt sig på kirkegården, men der er kun en graver og en kordegn. Efter en urolig nats søvn bliver det klart for Lasse, hvordan det hele hænger sammen. Han vender tilbage til kirkegården for at kigge nærmere på graveren og kordegnen. De truer ham, men heldigvis dukker politiet op i sidste øjeblik og redder Lasse. Den forudsigelige historie er meget enkel i sprog såvel som i opbygning. Forfatteren har skrevet mange ungdoms- og børnebøger og lette voksenbøger.

Bogen ligner i layout de øvrige titler i serien, fx Den hollandske lastbil, 2010 af samme forfatter.

Målgruppen vil identificere sig med den (over)modige Lasse og få et godt gys, der på intet tidspunkt bliver uudholdeligt.