Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tavshed og løgne


Beskrivelse


Søstrene Ellie og Sophie er sammen med deres mor flygtet fra en voldelig far og ægtemand. Hverdagen overskygges nu af en frygt for at blive fundet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2013

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 15. aug. 2013

Romanen henvender sig til den unge målgruppe mellem 11 og 14 år. Titlen i sig selv indikerer ikke bogens tema. Derimod giver forsidens illustrationer associationer til et emne, der på den ene side har at gøre med svære beslutninger og på den anden side via farvevalg og illustrationer indgyder håb.

Søstrene Ellie og Sophie er sammen med deres mor flygtet fra en voldelig far og ægtemand. Hverdagen fyldes af løgne i en hverdag, som overskygges af frygt for, at deres skjulested afsløres. Familien må indse, at det er svært at flygte fra fortiden. Trods romanens omfang er den hurtigt læst. Der er ikke megen tekst på hvert opslag og endvidere er teksten let læst og let forståelig i en nærmest filmisk formidling, som finder sted i såvel tilbageblik som i nutiden.

I romanen Septembersøstre af Jillian Cantor beskrives også det svære teenageliv med træk tilbage i fortiden, frygten for at miste og sorg.

En meget rammende historie som går ind under huden med gode personskildringer, der formår at flette sig sammen med historien, så det hele i sidste ende går op i en højere enhed. En ungdomsbog som virkelig kan anbefales.Informationer og udgaver