Bøger / faglitteratur til børn

Taynikma tegneskole


Beskrivelse


Samling af tegneskolesider fra Taynikma-bøgerne, samt 50 siders ekstra tegnetips og baggrundsviden om teknikken og hemmelighederne bag de mangainspirerede tegninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2009

af

af

Jesper Holtoug

d. 14. apr. 2009

Den måtte komme: tegneinstruktionen til det populære Taynikma-univers. Bogen rammer direkte ned i den store læserskare til Taynikma-bøgerne, vel at mærke de, som også har lyst til selv at tegne seriens markante figurer. Bogen behøver næppe nogen særlig formidling. Det skulle da være en understregning af, at dette er en "tegneskole" og ikke et nyt bind i serien, som den ved et hastigt blik kan ligne.

I et klart og forståeligt sprog beskrives generelle tegnefif om proportioner, grundformer, forkortninger og meget mere. Desuden gives helt konkrete anvisninger på, hvordan man tegner hovedfigurerne fra den med god grund populære serie. Bogen er både lækker og instruktiv. Man får ganske enkelt lyst til at gå i gang - ikke bare med at efterligne Koto, Sarina og de andre - men faktisk også med at lave sine egne figurer. Gode, præcise tegneeksempler ledsager konsekvent anvisningerne.

Der findes rigtig mange tegneskoler, som introducerer bestemte temaer: heste, dinosaurer, eventyrfigurer og lign. Den her foreliggende udmærker sig ved sin enkelhed, sit knappe sprog og sine gode anvisninger.

Fremragende tegnekursus for Taynikma-fans. Og såmænd også for alle andre tegneinteresserede, for de fleste tegneråd i bogen er både gode og ganske generelle.