Bøger / skønlitteratur til børn / eventyrlige fortællinger

Tearlings skæbne


Beskrivelse


Kelsea Glynn har fået mange fjender i sin kamp for retfærdighed, og nu blander fortidens stemmer sig også i kampen om Tearling. Er det umuligt at skabe en perfekt verden, hvor alle er lige?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 18. apr. 2018

Kelsea Glynn har fået mange fjender i sin kamp for retfærdighed og nu blander fortidens stemmer sig også i kampen om Tearling. Fænomenal afslutning på den storslåede trilogi for unge og voksne fantasyfans.

Kelsea er ikke længere en kejtet teenager, men en visionær dronning. Hendes kamp for en bedre verden har givet hende mange fjender. Kirken ønsker mere magt og den onde Røde Dronning holder landet i et jerngreb. De 2 dronninger har dog en fælles fjende og de bliver nødt til at stå sammen for at bekæmpe den. Kelseas syner tager til og gennem dem åbenbares både en større forståelse, men også et indblik i hendes forgængeres fejltagelser. Er det umuligt at skabe en perfekt verden, hvor alle er lige?.

Her er verden ikke sort og hvid. Ingen af personerne er ensidigt onde eller gode. Dette gør, sammen med den fantastiske heltinde i hovedrollen, trilogien til noget helt særligt. I dette afsluttende bind væves historierne sammen på tværs af både tid og sted, så tungen skal holdes lige i munden. Man må læne sig op af de forrige bind Dronningen af TearlingInvasionen af Tearling og Invasionen af Tearling for at få det fulde udbytte af denne storslåede fortællingHer er verden ikke sort og hvid. Ingen af personerne er ensidigt onde eller gode. Dette gør, sammen med den fantastiske heltinde i hovedrollen, trilogien til noget helt særligt. I dette afsluttende bind væves historierne sammen på tværs af både tid og sted, så tungen skal holdes lige i munden. Man må læne sig op af de forrige bind Dronningen af Tearling og for at få det fulde udbytte af denne storslåede fortælling.

Blandingen af magi og magtspil er også mesterligt udført i trilogien om Grisha - pigen og mørkningen af Leigh Bardugo.