Bøger / skønlitteratur / dramatik

Teater i træstubben : tre monologer og et kammerspil


Beskrivelse


Skuespil. Tre monologer og et kammerspil om en iransk flygtning, en indisk homoseksuel, en ældre kvindes tilbageblik på kærlighedens vildveje og et ældre pars sidste aften.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2014

af

af

Per Månson

d. 17. juli 2014

For både amatører og professionelle teaterfolk, men især monologerne fungerer også som små noveller.

Svennevig har tidligere skrevet romaner og teaterstykker. Teater i Træstubben er et projekt under Vesterbro Naturværksted i København, hvor Svennevig er en af husforfatterne og skuespiller til de årlige Teaterdage. Samlingen består af tre monologer: en ung iransk flygtning beretter om sin tid i opposition, en ung indisk mand fortæller om sit homoseksuelle forhold til en dansker og i den sidste ser en ældre kvinde tilbage på sit af jalousi knuste ægteskab og sine efterfølgende mange forhold. Der er desuden et kammerspil for et ældre ægtepar på deres absolut sidste livsaften. Især monologerne er meget tankevækkende og får formidlet store følelser med små midler, og de kan som nævnt læses som noveller. Bagest to artikler med refleksioner af en af inspiratorerne og en instruktør.

Monologen "Indisk kærlighed" baserer sig på en af historierne i Den forbandede kærlighed : 14 fortællinger om homoseksuelle og kulturel mangfoldighed, 2007. Ellers ligger stykkerne tematisk i forlængelse af både Svennevigs romaner og drama.

En udmærket samling tankevækkende stykker om store følelser og problemer.Informationer og udgaver