Bøger / faglitteratur til børn

Teater


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 9. juli 2014

En letlæst fagbog i serien De små fagbøger. Bogen kan indgå i et emne om drama eller i et fagligt læsekursus fra slutningen af 2. klasse (8 år). På forlagets hjemmeside findes opgaver til bogen.

Den lille fagbog om teater dækker helt fra det gamle Grækenland over børneteater, dukketeater, opera, ballet, gadeteater, teatersport til stand-up. De forskellige genrer forklares med eksempler på teaterfigurer. Ludvig Holberg og William Shakespeare er repræsentanter for kendte dramatikere med et meget kort referat af "Romeo og Julie". Der er ligeledes et afsnit om de personer, der arbejder bag scenen. Bogen er gjort læsevenlig med spalter, korte afsnit, delestreg ved sammensatte ord og mange illustrationer, primært flotte og beskrivende farvefotos, som understøtter teksten fornemt. Bogen har indholdsfortegnelse, stikordsregister samt henvisninger til bøger og links om emnet. Forfatteren har tidligere udgivet Musikinstrumenter, 2012, i samme serie.

Der findes ingen tilsvarende bøger for målgruppen om emnet. For lidt ældre/større børn findes Nina Sahls Drama, 2012.

En gedigen og meget oplysende bog om teater for børn, der har knækket læsekoden. På trods af sit begrænsede omfang formår bogen at komme vidt omkring emnet og forklare diverse begreber og genrer.