Bøger / skønlitteratur / roman

Teatertorden


Beskrivelse


Et mord på en stjerneskuespiller lige inden en premiere på Aarhus Teater sender politimanden Jensen på efterforskning ind i teatrets verden. For elskere af hyggekrimier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2022

af

af

Katrine Skovgaard Rasmussen

d. 27. maj 2022

Et mord på en stjerneskuespiller lige inden en premiere på Aarhus Teater sender politimanden Jensen på efterforskning ind i teatrets verden. For elskere af hyggekrimier.

Det er tredje bog om politimanden Jensen og hans kæreste, frisøren Grete. Denne gang er Grete blevet ansat som frisør på Aarhus teater, men inden premieren på det nye stykke bliver hovedrolleindehaveren Louise Stuk fundet myrdet med et sværd. Gennem samtaler med direktøren, skuespillere og teknikere finder Jensen og Grete frem til sandheden. Emner som seksuelle krænkelser, utroskab og forældrepres foldes ud gennem de forskellige karakterer.

Det er en fin historie, der foregår i teatrets verden. Man kommer ikke for alvor under huden på karaktererne, der til tider fremstår karikerede. Sproget er nogle steder lidt kluntet fx i sætninger som "Vildskaben hun attakerede sin kage med ..." eller "Du skal da ikke have brug for nervegift ...". Bogen kan læses uafhængigt af de tidligere titler i serien med Jens Peter Jensen: Brændende kærlighedEn bæredygtig død og En bæredygtig dødDet er en fin historie, der foregår i teatrets verden. Man kommer ikke for alvor under huden på karaktererne, der til tider fremstår karikerede. Sproget er nogle steder lidt kluntet fx i sætninger som "Vildskaben hun attakerede sin kage med ..." eller "Du skal da ikke have brug for nervegift ...". Bogen kan læses uafhængigt af de tidligere titler i serien med Jens Peter Jensen: Brændende kærlighed og .

PremiereMord efter noder af Ngaio Marsh og Mord efter noder af Margery Allingham tager os også med ind i teatrets verden. Begge bøger er hyggekrimier fra den "gyldne æra", og "Teatertorden" har på lignende vis mere fokus på personer end blod og voldPremiere af Ngaio Marsh og af Margery Allingham tager os også med ind i teatrets verden. Begge bøger er hyggekrimier fra den "gyldne æra", og "Teatertorden" har på lignende vis mere fokus på personer end blod og vold.