Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Teddy på spring


Beskrivelse


Pigen Emilie og shetlandsponyen Teddy træner springteknik. Emilie er både nervøs og spændt på, hvordan det skal gå til det store springstævne i efterårsferien, men så viser det sig, at hun måske slet ikke kan deltage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2016

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 27. jan. 2016

Vellykket 9. del i den populære hesteserie om pigen Emilie og hendes shetlandspony Teddy. Til børn fra 6-9 år, mest piger.

Pigen Emilie og shetlandsponyen Teddy er i gang med at træne springteknik. Emilie er både nervøs og spændt på, hvordan det skal gå til det store springstævne i efterårsferien, men så viser det sig, at hun måske slet ikke kan deltage. Hun skal nemlig til fødselsdagsfest sammen med sin mor, hos en af deres nærmeste venner. Det er det kendte svenske makkerpar Lin Hallberg og Margareta Nordqvist, som har skrevet og illustreret historien.

Bogen er endnu en dejlig og hyggelig bog om de mange glæder ved at have en hest, men også om de lidt sværere ting. Historien handler ikke kun om heste, men også om venskab, familieliv og glæden ved andre dyr. Bogen er lettilgængelig med forholdsvis store bogstaver og korte kapitler. Der er mange dejlige sort-hvid tegninger, som er med til at fortælle historien. Der er enkelte fagudtryk, som heste-fans dog nok skal genkende. Bogen kan læses højt for børn fra 6 år, og man kan læse den selv fra ca. 8 år.

Bogen er 9. del i serien om Teddy, og den er lige så god som de forrige titler. Forfatteren Lin Hallberg har skrevet mange andre hestebøger, bl.a. serierne "RAP" og "Ponypigen", som begge minder om denne serie. Serien minder også meget om Kirsten Sonne Harilds serie "Pjok & Petrine".