Bøger / faglitteratur

Tegn og mal dine oplevelser


Beskrivelse


Praktisk introduktion til tegning der gennemgår komposition, farvelære og perspektiv og desuden omhandler de forskellige tegneredskaber: Blyanten, pennen, og penslen. Der er tale om helt konkrete råd og oplysninger som kan styrke den enkelte akvarelmalers kompetencer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 6. nov. 2013

Praktisk, grundig og letforståelig introduktion til tegning, som henvender sig til amatører på alle niveauer.

Wilms, der selv er professionel tegner, har skrevet en god bog om tegning, som kommer rundt i alle hjørner af emnet: tegning og akvarelmaling. Første tredjedel omhandler "grundlaget" dvs. komposition, farvelære, perspektiv og den slags, mens resten af bogen er helliget de forskellige tegneredskaber: Blyanten, pennen, og penslen. Wilms er en inspirerende lærer, der ikke gør tingene vanskeligere end de er. Der er tale om helt konkrete råd og oplysninger, og selvom de færreste kommer op på Wilms' niveau bare ved selvstudium, har han en pointe i at understrege betydningen af at skærpe sit syn ved at bruge det systematisk i en tegneproces. Bogen er illustreret med Wilms' egne tegninger og akvareller som viser de forskellige teknikker forståeligt og pædagogisk. Vi kender Wilms fra Lyset i Provence, Languedoc, Toscana og Sardinien som også er en af de bedre titler i genren. Der er et fint register, men ikke litteraturliste.

Der er en næsten uoverskuelig mængde bøger om tegning og (især) akvarelmaling. Denne skal roses for sin på en gang afslappede og grundige tilgang til emnet. Det nærmeste jeg har kunnet finde på hylden er Judy Martins Håndbog i farveblyantsteknikker, men Wilms vil appellere mere til det kreative publikum.

Udmærket, pædagogisk og lækker lærebog i tegning som retter sig mod en bred kreds af kunstnerspirer.