Bøger / faglitteratur

Tegn på sprog : literacy i sprogligt mangfoldige klasser


Beskrivelse


Præsentation af forskningsprojektet "Tegn på sprog", der er et studie af literacy og sproglig diversitet i folkeskolen og viser på den baggrund pædagogiske udviklingsmuligheder til at tilrettelægge læse- og skriveundervisningen af tosprogede elever.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. dec. 2019

Denne bog præsenterer et studie af literacy og sproglig diversitet i skolen og viser på den baggrund pædagogiske udviklingsmuligheder til at tilrettelægge læse- og skriveundervisningen af tosprogede elever. For lærere og lærerstuderende.

Bogen fortæller om resultaterne af et forskningsprojekt i den danske grundskole, hvor forskerne fulgte 5 klasser 5 forskellige steder i landet, fra eleverne startede i 0. klasse til de forlod grundskolen i 2018. Bogens forfatter Helle Pia Laursen var leder af projektet og præsenterer i denne bog analyser af elevernes arbejde med sprog og skriftsprog. På denne baggrund viser hun veje til at optimere det pædagogiske arbejde med tosprogede elever.

Det er en yderst interessant og veldokumenteret udgivelse, som giver en god indsigt i udfordringerne som tosproget samt giver pædagogiske værktøjer til at kunne hjælpe de tosprogede.

Bogen kan læses sammen med forfatterens udgivelse Dansk som andetsprogStyrk sproget, styrk læringenKom ind i sproget eller titler som Styrk sproget, styrk læringen og Kom ind i sprogetBogen kan læses sammen med forfatterens udgivelse Dansk som andetsprog eller titler som og Kom ind i sprogetBogen kan læses sammen med forfatterens udgivelse Dansk som andetsprog eller titler som Styrk sproget, styrk læringen og .