Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tegnet


Beskrivelse


Den unge indianske pige Maya bor i en lille forskerby med under 200 indbyggere. Der begynder at ske mærkelige ting, pumaer angriber, skovbrande bliver hyppigere, og hvorfor er tilflytteren, den spændende Rafe, så interesseret i hendes poteformede modermærke?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2013

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 31. jan. 2013

Første del i ny serie i den paranormale genre, og også i dette tilfælde skal læserne findes blandt piger fra 13 år. Forsidens smukke indianerpige med de brændende øjne sælger bogen godt.

Netop som jeg troede, genren ikke kunne fornys mere, overrasker den canadiske forfatter med en helt ny vinkel. Stedet er en lille medicinsk forskerby, bogens fortæller er teenageren Maya, som er adoptivbarn af hopi-afstamning. Omkring hende er rare forældre, naturen, dyr og et trygt miljø. Eller? Veninden Serena er druknet på mystisk vis, tilflytteren Rafe og hans søster virker underlige, og hvorfor render der en journalist rundt og udspørger byens unge? Mærkelige ting begynder at ske, skovbrande rykker tættere og tættere på, og en gammel indianerkvinde kalder Maya en heks og dyregænger, da hun ser hendes underlige poteformede modermærke. Bogen lægger mange spor og uopklarede spørgsmål ud, som jeg personligt glæder mig til at få opklaret i de næste bind. Bogen kaldes en selvstændig fortsættelse af trilogien Mørkets kræfter, men jeg synes langt bedre om denne her, som er velskrevet, anderledes og spændende.

Bogen falder lidt uden for de andre i den store paranormale/dark fantasy genre, fordi her hverken er varulve, zombier eller spøgelser med. Men den vil blive læst af samme fanskare.

Som allerede sagt en velskrevet og spændende historie, hvor naturen, indiansk tradition og dyresyn er en vigtig medspiller, og så synes jeg godt om de sympatiske hovedpersoner.