Bøger / faglitteratur / erindringer

Tegnsprog - hvorfor ikke?


Beskrivelse


Om Asger Bergmanns (f. 1947) liv som døv, hvor hans hørelse ikke begrænsede hans valg af fremtidsmuligheder. Om døve generelt og om hvor forskellige forudsætninger man kan have som døv alt efter hvor i Danmark eller verden, man er vokset op. Samt hvordan synet på døve har ændret sig igennem hans levetid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2015

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 7. aug. 2015

Et liv som døv er et liv, hvor man skal kæmpe for at få samme muligheder som hørende. Asger Bergmann fortæller om et liv, hvor synet på handicappede har ændret sig gevaldigt. Til interesserede i livet som døv og til dem, der arbejder med døve.

Ud over ikke at kunne høre er det også stigmatiserende, at man som døv bliver sat i bås med handicappede, der har langt sværere handicap. I denne bog fortæller Asger Bergmann om sit liv. Et liv, hvor han har insisteret på, at hans hørelse ikke skulle begrænse ham i hans valg af fremtidsmuligheder. Bogen indeholder flere s/h fotos.

Bergmanns selvbiografi er, udover hans egen fortælling om at være døv, også en fortælling om døve generelt og om hvor forskellige forudsætninger man kan have som døv alt efter hvor i Danmark eller verden, man er vokset op. Når Bergmann beskriver sit liv er døvheden ikke en sovepude for ikke at kunne opnå sine mål. Bergmanns fortælling er sjov og tankevækkende, og en fortælling om, hvordan synet på døve og handicappede har ændret sig meget igennem hans levetid.

Af andre bøger og biografier om døve findes MågeskrigDøv - ja, og hvad så? og Døv - ja, og hvad så?Af andre bøger og biografier om døve findes Mågeskrig og .