Bøger / faglitteratur

Teknologi


Beskrivelse


Emnet er teknologien som vi på godt og ondt som mennesker er afhængige af. For dig som interesser dig for teknologiens indflydelse på menneskelivet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. sep. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. sep. 2016

Endnu et bind i den filosofiske essay-serie "Tænkepauser". Emnet er teknologien som vi på godt og ondt som mennesker er afhængige af. For dig som interesser dig for teknologiens indflydelse på menneskelivet.

"Teknologien er altafgørende for vores liv. Ja, vi kan dårligt forestille os et filosofisk spørgsmål, der ikke før eller siden vil støde på spørgsmålet om teknologien..." Sådan skriver forfatteren bl.a. i sit filosofiske essay, hvor han også konstaterer om teknologiens natur: "Teknologien kompenserer altså for vores mangler og løsner dermed de stramme bånd, som naturen har lagt om os." Bogen er delt i 5 afsnit med overskrifterne: "Den teknologiske virkelighed", "Teknologihistorie(r)", "Mellem drøm og mareridt", "Spørgsmålet om svaret" og "Fagre nye verden". I sidstnævnte afsnit skriver forfatteren om en udvikling mod en genforening mellem teknologien og kunsten:" Efter min mening er det forudsætningen for, at vi kan skabe et bedre forhold mellem menneske og teknologi, og for at vi kan udvikle bedre teknologier. Lad dette være mit forsøg på at lirke Pandoras æske op." Bogen er nr. 42 i serien "Tænkepauser". Kasper Hedegård Schiølin er ph.d. og har redigeret Nye spørgsmål om teknikken.

Spændende og velskrevne refleksioner om menneske, natur og teknologi.

Kan sammenlignes med de andre filosofiske essays i samme serie fx af Ole Høiris MennesketMenneskeskabt. Andre teknologihistorier er fx MenneskeskabtKan sammenlignes med de andre filosofiske essays i samme serie fx af Ole Høiris Mennesket. Andre teknologihistorier er fx .


litteratursiden.dk

d. 4. feb. 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 4. feb. 2020

Vi er døgnet rundt omgivet af teknologi, hvoraf vi nok kun er bevidste om de mest oplagte som PC, iPad og telefon. Forfatteren, der er cand.mag. i informationsvidenskab, vil have os til at tænke lidt ...


Kristeligt dagblad

d. 7. okt. 2016

af

af

Søren Hindsholm

d. 7. okt. 2016