Bøger / faglitteratur

Teknologiens testpiloter : 10 ting der ruster børn og unge til en digital fremtid


Beskrivelse


Forskningsbaseret debatbog om, hvad der kendetegner smartgenerationen, og hvilke kompetencer der er brug for.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 15. nov. 2016

Inspirerende og tankevækkende bog som giver 10 bud på hvordan børn og unge rustes til et liv i rivende teknologisk udvikling. Bogen er særligt egnet til forældre, pædagog- og lærerstuderende eller i undervisningssammenhænge.

Camilla Mehlsen rådgiver til dagligt bl.a. virksomheder og organisationer i hvordan ny viden kan anvendes ift. børn og unge. Bogen er en forskningsbaseret debatbog som bl.a. tager fat på, hvilke kompetencer der er brug for hos børn og unge i det 21. århundrede. Bogen er inddelt i 2 dele, henholdsvis "Smartgenerationen - kendetegn og kompetencer" og "10 ting, der gør smartgenerationen smartere". Første del handler overordnet om teknologimyter og fremtidens kompetencer og anden del er opdelt i de 10 ting: "#unitasking", "#social kontakt", "#empati", "#digital dannelse", "#mod til at fejle", "#kritik tænkning", "#retten til privatliv", "#sansning", "#lyst til læring" og "#make". Bogens forord er skrevet af Vincent F. Hendricks, som bl.a. er leder af Center for Information og Boblestudier (CIBS) ved Københavns Universitet.

Velskrevet og udfordrende bog, som samtidig er bredt dækkende.

Bogens fokusområde er i konstant udvikling og derfor er det vigtigt at der jævnligt udkommer nyt indenfor området. Det er nogle år siden der sidst udkom noget lige så bredt dækkkende som nærværende bog. Lotte Nyboes bog Digital dannelse fra 2009, dækker børns og unges mediebrug og -læring inden for og uden for institutionerne.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 13. feb. 2017

af

af

Kristian Nøhr Jensen

d. 13. feb. 2017


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 54, nr. 3 (2017)

af

af

Max Peder Jensen

Årg. 54, nr. 3 (2017)