Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Tekstile smykker


Beskrivelse


Inspiration og opskrifter til 26 strikkede og hæklede halskæder med tekstile perler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2014

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 24. sep. 2014

Bogen vil glæde garvede håndarbejdsentusiaster med interesse for strikkede og hæklede, tekstile smykker.

Tolstrup er uddannet håndarbejdslærer og tekstilformgiver. Hun har udgivet flere håndarbejdsbøger og kaster sig denne gang over formgivning af tekstile smykker. Første halvdel af bogen fungerer som inspirationskatalog for læseren, der på store, flotte farvefotos præsenteres for bogens 26 kæder. Kæderne er inddelt under 4 kapitler; strikkede kæder, hæklede kæder, tekstile perler og kæder under kategorien "jo vildere...". Ved hver enkelt smykke fortæller Tolstrup om inspirationen, der ligger til grund for kæden. I de efterfølgende kapitler beskæftiger hun sig med teknik og montering, og bagerst i bogen vil læseren finde en liste over de i bogen brugte forkortelser, en litteraturliste, samt forslag til steder, hvor nogle af materialerne kan købes. Bogen er godt struktureret og overskueligt opbygget.

Tolstrup har udgivet flere håndarbejdsbøger, fx Filte fantasier fra 2010, hvori der findes eksempler på filtede smykker. I Lesley Stanfields 75 fugle, fisk & andre fantastiske væsener i hækling og strik fra 2013 og 100 blomster i hækling og strik fra 2012 kan man finde mange eksempler på fine ting i strik og hækling, som blandt andet kan bruges til smykkefremstilling.

Flot og overskueligt opbygget bog, der med sine mange tekstile smykker vil interessere erfarne strikkere og hæklere med lyst til at prøve kræfter med nye projekter.