Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Temeraire


Beskrivelse


Fantasy. Flådekaptajn Will Laurence får ansvaret for dragen Temeraire og må nu finde sig til rette i luftvåbnet. For krigen mod Napoleon nærmer sig hastigt den britiske kyst.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2016

af

af

Martin W Hansen

d. 19. okt. 2016

Kaptajn Will Laurence får ansvaret for dragen Temeraire og skæbnen river ham bort fra livet på havet og mod en usikker fremtid. For dem der kan lide fantasy og drager. Fra ca. 13 år og opefter.

Dette er 1. bind i en serie på foreløbigt 9 bind. Kaptajn Will Laurence havde altid troet han skulle ende sine dage på havet. Men i lastrummet på et kapret fransk skib, finder hans mænd en uvurderlig skat: et uudklækket drageæg. Ægget klækker før de når i land og den unge drage vælger Will som sin rytter. Nu skal Will Laurence begynde en ganske anden tjeneste i den britiske hær, og samtidig finde ud af at sørge for en ganske ung drage. Ikke alt i livet går som man regner med, og Will, som troede dragen ville være ham en byrde, opdager pludselig at den unge drage Temeraire langsomt er blevet hans bedste ven. Serien om Temeraire er en blanding af fantasy og alternativ virkelighed, hvor forfatteren genfortæller store begivenheder i Napoleonskrigene, men forestiller sig at hærene også havde et luftvåben bestående af drager.

Det er så absolut en klassiker indenfor fantasygenren som nu endelig er blevet oversat til dansk. Det er et uhyre spændende og velskrevet værk.

Med det store fokus på en realistisk fremstilling af drager, vil bogen uden tvivl begejstre fans af Eragon.


litteratursiden.dk

d. 21. feb. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 21. feb. 2018

Napoleonskrigene i et storslået fantasy remake med maritim krigsdramatik og imponerende drager. William Laurence er kaptajn i den britiske flåde, som er i krig med Napoleons styrker. Under et togt få...


Himmelskibet

Nr. 52 (2017)

af

af

Tue Sørensen

Nr. 52 (2017)