Bøger / faglitteratur / essays

Tempelridder essays : gamle mysterier, hemmelige selskaber og den hellige gral


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2009

af

af

Hans Michelsen

d. 3. aug. 2009

Bogen henvender sig til de læsere, der stadig fascineres af fortællingerne om tempelridderne, der som orden blev udryddet i 1307.

Der er i tidens løb skrevet meget om den gruppe af 1400-tallets krigermunke der er kendt som Tempelridderne. I denne essaysamling diskuterer forfatterne hvem tempelridderne var og hvad arven fra dem i dag er? Artiklerne søger at give svar på spørgsmål som: Tilbad Tempelridderne en afgud? Tilbad de et hoved i ærbødighed? Repræsenterede dette Johannes Døberen? og hvad fandt Tempelridderne i ruinerne af Kong Salomons Tempel? Bidragyderne er bl.a. Lynnn Picknett (Tempelherrernes indsigt, 2002), Robert Lomas, Stephen Dafoe, Sandy Hamblett, Vincent Zubras, Yuri Leitch, Karen Ralls og Oddvar Olsen. Sidstnævnte har siden 1980'erne studeret mysterietraditioner og især Tempelridderne.

Alle essays har været bragt i tidsskriftet The Temple. Af den righoldige litteratur i øvrigt kan nævnes Kurt Villads Jensen Politikens bog om korstogene, 2005, Erling Haagensen Tempelherrernes skat, 2006 og Malcolm Barber Processen mod tempelridderne, 2007.

Selvom bogen er en essaysamling er den nem og uproblematisk at gå til bl.a. fordi den er opdelt i kapitler/temaer. De velskrevne essays er hver for sig elementært spændende og de repræsenterer interessante hypoteser.Informationer og udgaver