Bøger / skønlitteratur / roman

Tempelriddernes forsvundne relikvie


Beskrivelse


I slutningen af 1300-tallet flytter tempelridderen Henry Sinclair den legendariske tempelridderskat i sikkerhed til Nova Scotia - en skat, der også indeholder de jordiske rester af Johannes Døberen. I nutiden finder historikeren Jack Mortimer spor, der måske leder frem til den selvsamme skat. Men det er ikke kun Jack der gerne vil finde skatten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 25. nov. 2013

Denne debutroman er oplagt til de mange læsere, der ynder at dykke ned i mystikken omkring Tempelridderordenen.

Romanen bygger på de historiske "facts", der peger på, at Amerika fik besøg af Tempelridderordenen 100 år før Columbus "opdagede" Amerika. I nutiden følger vi historikeren Jack Mortimer, der efter faderens pludselig død, får fingrene i et skrin, der sætter ham på sporet af tempelriddernes hemmelige skat, der efter sigende skulle befinde sig i Nova Scotia - en skat, der også skulle indeholde Johannes Døberens jordiske rester! Sideløbende med Jacks efterforskning "klippes" der tilbage i tiden, hvor tempelridderne ankommer til Nova Scotia i 1398. Og mens Jacks efterforskning skrider frem følger vi beboerne på Nova Scotia tilbage i tiden. Forfatteren har et godt greb om sin historie og udviser en stor viden om emnet, og dette gør at romanen er spændende læsning selvom sproget til tider halter, der er lidt for mange slåfejl. Min største anke mod romanen er dog, at den først bliver rigtig spændende, da vi nærmer os slutningen og det hele skrider lidt for nemt frem til det punkt.

Man får lyst til at læse de fagbøger som forfatteren nævner i forordet, "Holy Grail across the Atlantic" og "L'incroyable secret de Champlain" og ellers kunne det være oplagt at sammenligne med Da Vinci mysteriet og en film som National treasure. Eller Forlaget BogForms mange andre udgivelser om tempelridderne.

Underholdende roman om en jagt på tempelridderskatten i Nova Scotia, som er mere hyggelig og oplysende end spændende.