Bøger / skønlitteratur / roman

Tempelriddernes hemmelighed


Beskrivelse


Arkæologen Tess Chaykin og FBI-agenten Sean Reilly trækkes ind i en dramatisk sag om forsvundne bøger skjult i 1200-tallet af tempelriddere. Vatikanet vil gøre alt for, at de ikke bliver fundet og offentliggjort, mens andre, stærke kræfter kæmper for at komme først.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 30. mar. 2011

Den primære målgruppe er de umættelige læsere af actionfyldte spændingsbøger - á la Dan Brown - med konspiratorisk baggrund i Vatikanstyrets ønske om at skjule risikoen for at gamle bøger kan afsløre sandheden om kristendommens baggrund og forstyrre både den religiøse og den politiske magtbalance.

Khoury har udgivet flere bøger bl.a. Den sidste tempelridder, 2005, hvorfra de to hovedpersoner, arkæologen Tess Chaykin og FBI-agenten Sean Reilly, også er med her, og der er referencer til deres tidligere eventyr sammen. Med baggrund i en gruppe tempelridderes aktion i 1200-tallet med at skjule de originale bøger fra kirkekoncilet i 325 (begge dele beskrives) hvirvles både Tess og Sean ind i en dramatisk og farlig eftersøgning i nutidens Tyrkiet og med en religiøs/politisk international konflikt, der ikke skal afsløres her. Dan Brown og Indiana Jones samt en stribe agenter i film og litteratur dukker op som mindelser i et plot (og et sprog), der ikke overrasker og fornyer. Der er fuld fart action fra side 1 i en handling, der ikke alle steder er lige logisk, og som ender noget åben.

Ligger helt tæt i stil op af bl.a. Dan Browns bøger samt Den sidste tempelridder, men er ikke en direkte fortsættelse af denne.

Elementært spændende men helt traditionel actionfyldt konspirationshistorie i samme stil og på samme niveau som en række andre bøger (og film) - og umiddelbart med samme brede læserpotentiale, der vil være underholdt, så længe læsningen foregår.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2011

af

af

Arne Larsen

d. 8. maj 2011

Hæsblæsende skattejagter, Vatikanet og tempelriddere er altid godt stof i spændingsromaner, og denne selvstændige fortsættelse til ’Den sidste tempelridder’ leverer bestemt varen. Bogen byder på gensy...