Bøger / faglitteratur

Tempelriddernes sidste hemmeligheder


Beskrivelse


Fakta om tempelridderne, der beskyttede middelalderens kristne pilgrimme i Mellemøsten og udviklede sig til en magtfuld orden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 16. maj 2019

Er du nysgerrig på historien, så vil du elske disse tre bøger i en spændende serie som byder på ny viden, sat i et letlæseligt og indbydende format med mange illustrationer. For læsere interesserede i historie eller til opgavebrug fra folkeskolens ældste klasser.

"Historiens største gåder" er en ny bogserie af folkene bag magasinet "Historie". De tre første bind handler om henholdsvis vikingerne, tempelridderne, og Hitler, med fokus på lidt anderledes og gådefulde aspekter ved disse, såsom "Hitlers guldtog, "Vikingernes bersærkergang", og "Tempelriddernes skat". Artiklerne er sat i samme format og layout som førnævnte magasin, dvs. en lettilgængelig tekst forsynet med faktabokse, tidslinjer, kort, og illustrationer. Bøgerne er en sammenfatning af forskellige nyere kilder, og byder ikke i sig selv på selvstændig forskning. Bagerst findes indeks, billedregister, og henvisninger til supplerende litteratur.

Spændende og velillustreret serie, hvis force er dens fokus på de mere ukendte sider af temaerne. Kilderne er for det meste af nyere dato, og mange af disse er skrevet af kapaciteter indenfor emnet. Det er lettilgængelig og populær historie som ikke fordrer det store kendskab til emnet på forhånd, og derfor fungerer fint som appetitvækker til videre læsning.

Minder i niveau og format om serien "Historiens højdepunkter".