Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Teo Tude-fjæs


Beskrivelse


Teo Tude-fjæs, Karl Karate og Mads Masai skal hente en taske på fabrikken. Drengene opdager, at Ravn er på fabrikken. Han har taget nogle rockere til fange. Det er Liam, det går ud over. Han har ikke betalt en narkogæld, og Ravn og hans to vagter truer nu Liam.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 1. juli 2015

Bogen handler om den dag, Leo Tudefjæs blev kaldt en helt. Frilæsning for drenge fra 2. klasse/ 8 år.

Historien er en jeg- fortælling. Karls far er syg, og han mangler sin taske på kontoret. Vennerne Teo Tudefjæs, Karl Karate og Mads Masai bliver bedt om at hente tasken på farens fabrik. Der er noget mystisk ved den skumle fabrik. Drengene opdager, at medejeren Ravn er på fabrikken. Han har taget en rocker til fange. Det er Liam, det går ud over. Han har ikke betalt en narkogæld, og Ravn og hans to vagter truer nu Liam til at smugle mere narko hjem. Da Ravn og vagterne opdager drengene, kommer de i slagsmål, og Mads og Karl bliver lukket inde i et kølerum. Mon Teo Tudefjæs kan redde sine venner? Teksten har lix 9, og der er illustrationer på alle opslag. Omslaget viser de tre drenge på vej ind på fabrikken - Teo Tudefjæs sveder godt. Han er ikke helt tryg ved situationen.

Handlingen er spændende, og der er fart på de modige og seje drenge i klubben. De mange illustrationer er dominerende, og de viser bogens handling. Det gør, at bogen bliver lettere at læse.

Når du har læst denne bog, som hører til forlagets serie PS:, kan du prøve kræfter med en lidt sværere serie "Koldt blod" af Jørn Jensen bl.a Tyvebanden.