Bøger / skønlitteratur / roman

Terapien


Beskrivelse


Da psykiateren Larenz' datter uforklarligt forsvinder, begynder et mareridt for Larenz, men hvem er Larenz egentlig, er datteren forsvundet, hvilken rolle spiller Larenz' kone, og hvem er den mystiske Anna Spiegel, som via terapi hos ham måske kan komme med oplysninger om den forsvundne datter?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Karsten Just

2007

Den tyske forfatter Sebastian Fitzeks debut, og det må siges at være en debut med maner. En psykolgisk thriller, hvor begivenhederne hele tiden tager nye former, hvor sandheden skifter som tidevandet på den fiktive Vesterhavsø, hvor hovedpersonen Viktor Larenz mener at befinde sig, men gør han. Larenz er en anerkendt psykiater, hvis datter Josephine øjensynligt forsvinder, men ingen, hverken politi eller privatdetektiver kan finde spor af hende. Larenz er ved at gå til af sorg, eller er han. Hvilken rolle spiller moderen, og hvem er den mystiske Anna Spiegel, som opsøger Larenz i hans sommerhus på den måske virkelige ø i Vesterhavet og som forlanger at komme i terapi hos Larenz, og måske ad den vej kan hjælpe ham til at afklare datterens skæbne. Larenz glider mere og mere ud i skizofrenien, virkelighed og opspind blandes sammen, kortene blandes igen og igen og nye forbløffende kabaler lægges, og så slutter det hele med en virkelig overraskende finale, hvor alt falder på plads, noget man som læser måske nok har haft en anelse om, men den sidste twist i handlingen er alligevel chokerende og overraskende. Flot sammenflettet roman, hvor der skal holdes nøje øje med mange ledetråde, men Fitzek har styr på tingene, leger med læseren, er hele tiden på forkant og har mange overraskelser i ærmet. Gedigen thriller, for alle der holder af gys, spænding og det uforståelige.


litteratursiden.dk

d. 16. apr. 2007

af

af

Monica Bruun

d. 16. apr. 2007

En stjernepsykiaters datter forsvinder, en skizofren børnebogsfatter gemmer måske på afgørende oplysninger i denne nervepirrende psykologiske thriller. Den anerkendte stjernepsykiater Viktor Larenzs d...


Jyllands-posten

d. 23. mar. 2007

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 23. mar. 2007