Bøger / faglitteratur

Terrorens kalifat : et indblik i Islamisk stat


Beskrivelse


Forfatteren beskriver terrororganisationen Islamisk Stats historie, metoder og handlinger, og analyserer den militante islamisme, som udgør gruppens ideologiske grundlag.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 1. juni 2015

Om Islamisk Stat, baggrund, historie og handlinger. For samfunds- og politisk interesserede. Også anvendelig i undervisning på gymnasieniveau.

Forfatteren er journalist og historiker og ekspert i Mellemøsten-forhold. I bogen skildres baggrunden for islamismen og den nuværende terror med afsnit om Det Muslimske Broderskab, den islamiske revolution og Khomeinis magtovertagelse i Iran i 1979, Al-Qaedas opståen, situationen i Irak fra 2003, den syriske borgerkrig og ISIS/IS' voksende magt. Bogen beskriver endvidere livet under IS, en række eksempler på deres voldsomme fremfærd, og hvorledes Vesten og Danmark har forholdt sig. Bogen rummer desuden et kronologisk overblik og en personliste.

En vigtig bog, som forholdsvist kort og præcist giver et vidende og detaljeret indblik i Islamisk Stat, ideologien bagved og gruppens metoder og handlinger. Rummer et samlet overblik over situationen i regionen og er forsynet med mange konkrete oplysninger, som kan være med til at øge kendskabet til baggrunden for den islamiske terror.

På dansk er tidligere udkommet den anerkendte italienske Mellemøstenekspert Loretta Napoleonis bog Islamisk Stat. De 2 bøger supplerer hinanden.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 2. feb. 2016

Om Islamisk Stat, baggrund, historie og handlinger. For samfunds- og politisk interesserede. Også anvendelig i undervisning på gymnasieniveau.

Forfatteren er journalist, historiker og ekspert i Mellemøsten-forhold. Bogen skildrer baggrunden for islamismen og den nuværende terror med afsnit om Det Muslimske Broderskab, den islamiske revolution og Khomeinis magtovertagelse i Iran, Al-Qaedas opståen, situationen i Irak fra 2003, den syriske borgerkrig og ISIS/IS' voksende magt. Bogen beskriver endvidere livet under IS, eksempler på deres voldsomme fremfærd, og Vestens og Danmarks reaktioner. Bogen rummer kronologisk overblik og en personliste.

I lighed med 1. udgaven er der tale om en vigtig bog, som kort og præcist giver et vidende og detaljeret indblik i Islamisk Stat, ideologien bagved og gruppens metoder. Rummer et samlet overblik over situationen i regionen og er forsynet med mange konkrete oplysninger, som kan være med til at øge kendskabet til og baggrunden for den islamiske terror.

2. udgave er, bortset fra ganske få tilføjelser, identisk med 1. udgaven fra 2015: Terrorens kalifatIslamisk Stat - et indblik i Islamisk stat. Om Islamisk Stat er på dansk tidligere udkommet den anerkendte italienske Mellemøstekspert Loretta Napoleonis bog Islamisk Stat. De 2 bøger supplerer hinanden2. udgave er, bortset fra ganske få tilføjelser, identisk med 1. udgaven fra 2015: Terrorens kalifat - et indblik i Islamisk stat. Om er på dansk tidligere udkommet den anerkendte italienske Mellemøstekspert Loretta Napoleonis bog . De 2 bøger supplerer hinanden.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 13. sep. 2015

af

af

Bjarke Aae

d. 13. sep. 2015


Jyllands-posten

d. 10. juni 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 10. juni 2015


Det ny Clarté

Årg. 11, nr. 30 (2016)

af

af

Ilyas Dogru

Årg. 11, nr. 30 (2016)