Bøger / faglitteratur / singler

Terroristen og krigeren


Beskrivelse


Om begivenhederne omkring Krudttønden. Især om filminstruktøren Finn Nørgaard og Omar El Hussein og deres bevæggrunde til at handle som de gjorde. Finn Nørgaards forsøg på at stoppe angrebet ses som et bevidst forsøg på at tage sagen i egen hånd og aktivt handle mod terror.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. dec. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 30. dec. 2015

Om begivenhederne omkring Krudttønden og to mænd, der begge betalte med deres liv fra hvert deres udgangspunkt. For interesserede i aktuelle samfundsforhold og terrorens udvikling i Danmark.

Journalist Mads Olrik beskriver i denne lille single (en digital fortælling, der er kortere end en bog og længere end en artikel) begivenhederne omkring Krudttønden og især filminstruktøren Finn Nørgaard og Omar El Hussein og deres bevæggrunde til at handle som de gjorde. Finn Nørgaard er i medierne blevet beskrevet som et tilfældigt offer for Omar El-Husseins terrorangreb, men bogen anlægger en anden betragtning hvor Finn Nørgaards forsøg på at stoppe angrebet ses som et bevidst forsøg på at tage sagen i egen hånd og aktivt handle mod terror. Bogen rummer en beskrivelse af Finn Nørgaards og Omar El Husseins opvækst. Der er medtaget flere øjenvidneberetninger og personer tæt på de 2 hovedfigurer har medvirket.

En aktuel og vigtig bog som formidler et andet billede af begivenhederne omkring Krudttønden og perspektiverer det i forhold til terrorens konsekvenser for vores samfund.

Der er ikke udkommet andre bøger om begivenhederne omkring Krudttønden.Informationer og udgaver