Bøger / faglitteratur / erindringer

Testpilot : et liv på grænsen


Beskrivelse


Den danske jagerpilot og major i det danske flyvevåben, Casper Børge Nielsen (f. 1968), fortæller om sin dramatiske karriere, om de mange prøvelser han har mødt på vejen, og om sin status som en af de bedste jagerpiloter i verden med 4000 flyvetimer bag sig i 65 forskellige fly.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 26. nov. 2019

En dansk jagerpilot fortæller om sin karriere, hvor han fx som den eneste ikke-amerikanske pilot er med til at teste det avancerede F-35 jagerfly. Spændende læsning for dig som søger biografier om mennesker som lever et liv mere på grænsen end de fleste.

Casper Børge Nielsen, som har skrevet biografien i et samarbejde med Espen Uldahl, blev født i Esbjerg i 1968, og han beretter, hvordan hans første ord efter familiens vidnesbyrd faktisk er "flyvemaskine". Casper fortæller videre om sin opvækst i en driftig iværksætter-familie, hvor den eneste umiddelbare tilknytning til luftrummet er den biologiske farfar som er én af de første danskere, der får privat svæveflyvercertifikat. Og snart bliver lysten til at søge den hårde og lange vej som pilot til en sikker overbevisning. Casper begynder således allerede som 17-årig med at tage det første certifikat. Bogen fortæller i tekst og foto om vejen til "et liv på grænsen" og skildrer mange af de prøvelser, hovedpersonen møder på vejen til i dag at have status som en af de bedste jagerpiloter i verden med 4000 flyvetimer bag sig i 65 forskellige fly. Bogen fortæller også om det avancerede F-35 fly, som er på vej til det danske forsvar.

Underholdende og velskrevet biografi, hvor hovedpersonen også gør sig tankevækkende refleksioner over, hvorfor netop han lykkedes med en karriere som toppilot.

Kan sammenlignes med fx Kysser himlenI forreste række eller I forreste rækkeKan sammenlignes med fx Kysser himlen eller .