Bøger / skønlitteratur / dramatik

Texas


Beskrivelse


Skuespil om hvordan drømmen om hurtige og nemme penge kan føre til enten kriminalitet eller ruin. 10 roller (7 mænd, 3 kvinder), 3 scener/locations. Varighed: 2 timer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2010

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 11. juni 2010

For mere ambitiøse amatørscener.

Den gamle historie om jagten på drømmen om rigdom og det gode liv. Dramaet foregår i dagens Danmark: O.I.F. er et nyetableret investeringsselskab med egne oliekilder i Texas. Her er løfter om store afkast til den, der har risikovillig kapital at investere. O.I.F. er blevet indstillet til Månedens Gepard. I den anledning skal selskabets direktør, Kenneth, interviewes af Finansbladet. Alt drejer sig om at give et godt indtryk af firmaet. Medarbejderne skal fremstå glade og tilfredse. Salgsafdelingen skal syde af travlhed. Men under Finansbladets besøg opstår der sprækker i den glatte overflade: Trusler fra inkassoafdelingen om legemsbeskadigelser. Investeringer i helt tørre kilder. Inden interviewet er slut, er også journalisten blevet truet. Anden del foregår i en lille lejlighed hos det unge par, Anders og Sofie, der venter barn. Sofie ønsker sig brændende en større bolig. Hun ønsker at investere arven fra sin mor i den. Anders må bekende, at han har investeret alle pengene i O.I.F. Der er hverken udsigt til afkast eller til at få pengene tilbage. Stykket ender med en smækkende dør.

Hvor Garfields stykke Vangså fra 2009 var tæt på naturen, forekommer dette i overensstemmelse med handlingen klaustrofobisk.

Et spil om dansen om guldkalven. Gode roller med mulighed for at brillere. Kræver dygtige teknikere.