Bøger / faglitteratur / opskrifter

Thaikøkken


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2012

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 17. sep. 2012

I forhold til europæisk mad udfordres smagsløgene, og teknikker og råvarer adskiller sig i nogen grad også fra dansk kogekunst, så det er ikke for begyndere. Bogen er smuk, og vil tiltrække så snart forsiden vendes frem. Nogle vil dog måske blive afskrækkede over størrelsen.

Skrevet af en schweizisk kvinde som ejer hotel i Thailand. Hendes kok har lavet maden. Vidner om stor kærlighed til landet og maden som beskrives indgående. Indledning om madkultur i Thailand. Inddelt efter hovedingrediens, og indimellem kommer kulturbeskrivelser af vigtige ingredienser og historie/tradition omkring mad og måltider. Der er billeder og beskrivelser af de mest fremmede planter, og bag i bogen er forslag til menusammensætninger og et detaljeret register over retter og ingredienser. Opskrifterne er detaljerede men kræver øvelse i et køkken. Oplysninger om tilberedningstid og kcal. Traditionelt opbygget med opskrift og modstående billede på hvert opslag. Meget autentiske stemningsbilleder fra fx gadekøkkener og markeder. Også et stemningsfyldt billede på den smukke forside som også prydes af rød mønstret baggrund og guldskrift.

De senere år er der ikke kommet mange bøger med thaimad - den nyeste er Opskrifter fra Ricemarket : vaskeægte asiatisk velsmag fra 2011, af Henrik Yde.

Eftersom der ikke er kommet mange thai-kogebøger de senere år, vil jeg mene at der godt kan blive plads til denne på mange bibliotekers hylder - såfremt der er et publikum. Smuk bog med mange og varierede opskrifter.