Bøger / faglitteratur til børn

Thailand


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ingrid Martlev

2007

Én af fire titler i ny serie for mellemtrinnet bredt 10-13 år. Bogen kan bruges til faglig læsning/læsetræning, eller til børn, der skal på ferie i Thailand.

Bogen er delt op i følgende 13 afsnit, hvert på ét opslag: Fakta om Thailand, geografi, historie, befolkning, oprindelige folk, dagligliv, mad, traditioner og skikke, dans og musik, kunst og kunsthåndværk, plante- og dyreliv, seværdigheder og naturkatastrofer. Bogen er illustreret med fotos med uddybende tekst på blå baggrund, kort og faktabokse på gul baggrund. Hvert afsnit har en kort indledning. Bagerst ordliste, stikord, litteratur- og adresseliste. På bogens inderside for og bag er der et kort over Sydøstasien samt et kort, der viser Sydøstasiens placering på verdenskortet. Teksten er let at læse og kræver ikke særlig forhåndsviden for at kunne forstås.

I 2003 udkom bogen Thailand i serien Et land i forandring, som giver et lidt mere nuanceret billede af landet samt geografiske oplysninger, og som også henvender sig til en ældre målgruppe.

Indholdet i denne bog går for lidt i dybden med geografiske fakta til at kunne anvendes i geografiundervisningen. Men den kan give den allerførste introduktion til Thailand for mellemtrinnets læsere, til inspiration og læsetræning. Det er ikke et must til skolebiblioteket.Informationer og udgaver