Bøger / faglitteratur

The go-giver : en inspirerende fortælling om at få, når man giver


Beskrivelse


Fortælling om at skabe sig succes i arbejdslivet ved at give mere, end man tager.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 4. feb. 2009

Henvender sig som anderledes management-litteratur til ledere og ansatte som også interesserer sig filosofisk og spirituelt for at opnå succes i erhvervslivet.

Begge forfattere er erfarne erhvervsfolk, og de skriver en lille lommefilosofisk, nærmest spirituel, fortælling om at skabe sig succes ved at give mere, end man tager. Hovedperson er Joe som er ansat i et firma, der arbejder med formueforvaltning. Her er han i starten en typisk "go-getter", ambitiøs med toptrimmede rundsave på albuerne. Han tromler ad karrierestigen uden at give sig tid til at tænke over værdien af og ideen i det hårde slid. Hans møde med en mentoren Pindar forandrer hans liv. Pindar påstår til hans store overraskelse, at hemmeligheden bag erhvervssucces er at ændre sig fra at være en "go-getter" til en "go-giver". Med andre ord skabes succes af at give mere end man tager. Som mentoren bl.a. siger om succesrige mennesker: "Typisk er det sådan, at jo mere succes de har, jo mere villige er de til at dele deres hemmeligheder med andre." En undergenre af især amerikansk management-litteratur, hvor en ofte noget karikeret skabelon-fortælling fra det virkelige liv giver lettilgængelig indsigt i nogle påståede typiske sandheder om at virke i erhvervslivet.

Kan sammenlignes med mange andre bøger om personlig udvikling, hvor en mentor eller spirituel guide viser vejen.

En lettilgængelig og inspirerende fortælling, hvor mange nok er enige i det sympatiske budskab om at få mere, når man også giver mere.


Jyllands-posten

d. 1. mar. 2009

af

af

Henrik Ørholst

d. 1. mar. 2009Informationer og udgaver