Bøger / skønlitteratur til børn / roman

The great world game : en utrolig historie


Beskrivelse


Den 13-årige Tobias forsvinder fra jordens overflade ind i et nyt internetspils virtual reality. Sammen med andre unge kæmper han for at klare sig igennem og vende hjem, men hvilke egenskaber kræves der, og hvor er udgangen?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 1999

af

af

Jørgen Carlsen (skole)

d. 9. juli 1999

En eventyrlig historie med et snært af Østens mysterier. 13-årige Tobias er vild med sin pc og er særdeles dygtig til wargames spil. En aften dukker et internetspil pludselig op på hans skærm. Han klikker sig ind på det og forsvinder fra sit værelse. Han havner i et fjendtligt fort og sammen med andre unge fra hele verden må han kæmpe for at overleve. Men er vold, våben og ammuntion de rigtige midler? Tobias eftersøges i Sverige. Micosoft og Bill Gates inddrages, men først da Therese, Tobias' søster kommer ind i spillet i den østerlandske verden, lykkes det at komme levende ud af spilkonstruktørens kløer. Den virkelige/uvirkelige historie fortælles i 20 kapitler i et letflydende sprog, der ikke kræver computerkendskab. Historien er spændende og velkonstrueret og rummer også lidt ung kærlighed. Den er på den ene side usandsynlig, men i vores tekniske verden kan alt vel ske. Der er også lidt gammeldags drengeroman over bogen, og jeg tror på at den med sin appellerende titel og omslag vil tiltrække læsere fra 5.-6. kl. og op.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 1999

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 9. juli 1999

Bogens titel er også navnet på et gratis online-spil, bogens hovedperson, den 13-årige Tobias, bogstaveligt talt falder ind i på Internettet. Han er en blandt mange Quake og Doom-spillere over hele verden, der fanges af det nye spil og bliver grebet af det og ført i dets verden med egenskaber som health, armor og ammo. De forsvinder alle fra jordens overflade ind i spillets virtual reality, hvor kampen mellem gode og onde til at begynde med ser ud til at være som i de kendte spil. Mange af de unge dør i spillet og forsvinder, men en lille flok finder sammen i forsøget på at finde udgangen. De hjælpes af bogens helt ,Tobias ca. 12-årige lilesøster Theresa, der med vilje lader sig gribe af spillet for at hjælpe Tobias. Hun er helt uden spilerfaring, men med menneskelige egenskaber, som bogens forfatter sætter højere end kampevne. Hun er pacifist og vegetar og sørger for at flokken kommer langt. De møder spilelts konstruktør, der viser sig at være en Mahatma Rupani, der ligger i strid med Microsofts Bill Gates. For Tobias og flokken ender det godt, men først efter mange besværligheder. Moralen i spillet er at være god ved andre og ikke voldelig som i andre spil, og det må siges at være bogens morale ud over at underholde bogens læsere fra 12 år, men i første omgang vil computerspillere fanges af bogen på (næsten) samme måde som Tobias blev fanget af spillet. Et tidstypisk og aktuelt eventyr for børn og unge.