Bøger / skønlitteratur / roman

The Martian


Beskrivelse


Astronauten Mark Watney efterlades strandet på den ugæstfri planet Mars og må bruge al sin viden og en god del held i kampen for dels at opnå kontakt til Jorden igen og dels at vende tilbage.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 16. okt. 2015

Strandet og alene. På planeten Mars! Kan du lide spændende historier, fortalt med humor og en del for tekniske detaljer, så er "The Martian" noget for dig. For voksne læsere, der kan lide historier om menneskets kamp mod overvældende odds.

Da et hold astronauter på Mars må evakueres, sker der et uforudset uheld, og astronauten Mark Watney efterlades død på den røde planet. Problemet er dog bare, at han ikke er død. I stedet er han strandet med flere millioner kilometer tilbage til Jorden uden meget håb om at komme tilbage. Han beslutter sig dog for at sætte alle ressourcer ind på at overleve så længe som muligt på den ugæstfrie planet og på en eller anden måde alligevel at komme hjem.

"The Martian" er såkaldt hård science fiction og indeholder en del tekniske detaljer om rumfart, ingeniørkunst og botanik. Men historien er fortalt med en ironisk/sarkastisk form for humor og er virkeligt elementært spændende, efterhånden som man følger Watneys succeser og tilbageslag i kampen for at genskabe kontakt til NASA og vende tilbage til Jorden. Det er længe siden, jeg sidst har levet mig så meget ind i en bog som denne.

Der er ikke udkommet meget hård science fiction om Mars på dansk, men tyr man til det engelske sprog, kan Kom Stanley Robinsons trilogi begyndende med Red Mars om terraformingen af Mars foreslås.


litteratursiden.dk

d. 3. nov. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 3. nov. 2015

Mars har altid været en foretrukken skueplads for science fiction, og denne amerikanske bestseller om en strandet astronaut på den røde planet placerer sig smukt i forlængelse af de klassiske fortælli...