Bøger / faglitteratur

The Pacific


Beskrivelse


Dokumentarisk beretning om fire amerikanske marineinfanterister og en flådepilots oplevelser i Stillehavskrigen under 2. verdenskrig med beskrivelser af de enkelte kampe og krigsskuepladser.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. feb. 2011

Relativ stor interesse for krigshistoriske dokumentariske bøger. Bogens direkte tilknytning til den aktuelle tv-serie trækker læsere. Inspirerende baggrundsmateriale for fx en stor gymnasieopgave, men er ellers ikke direkte anvendelig til skoleopgaver.

Forfatteren er historisk konsulent på tv-serien The Pacific. Han har fx også arbejdet tæt sammen med sin nu afdøde far, Stephen Ambrose, i bogprojekter, og fx med en anden tv-serie "Band of Brothers". Denne krigsskildring af Stillehavskrigen bygger bl.a. på 3 faktiske erindringsbøger fra nogle af bogens hovedpersoner. Den kan læses som en ledsagende bog til tv-serien. Vi følger 4 amerikanske marineinfanteristers og en flådepilots oplevelser i det titlen malerisk passende kalder "The Pacific - helvede ventede bag det næste hav". Jeg bliver som læser suget ind af krigsskildringerne, der får menneskeligt ansigt, blod, sved og tårer af de tætte personbeskrivelser, som er denne slags historiske dokumentariske bøgers styrke. Nogle kritikere vil sikkert anklage bogen for netop at være for kulørt og personfikseret. Og det er indrømmet nok ikke traditionel og strengt akademisk historieskrivning. Men til gengæld er det ikke støvet, men interessant og effektiv historisk formidling.

Mere rent faktuelt fx Anden verdenskrig : Stillehavet af Sean Sheehan eller Krigen i Stillehavet af Peter Crisp.

Fascinerende, bevægende og ordmættet krigsdokumentarisk skildring, der sluges som er det en god krimi.


Jyllands-posten

d. 28. feb. 2011

af

af

Flemming Østergaard

d. 28. feb. 2011


Berlingske tidende

d. 19. feb. 2011

af

af

Bent Blüdnikow

d. 19. feb. 2011


Kristeligt dagblad

d. 3. mar. 2011

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 3. mar. 2011


Militærhistorie

2011, nr. 8

af

af

Jakob Sørensen

2011, nr. 8


Militært tidsskrift

Årg. 140, nr. 2 (2011)

af

af

Poul Grooss

Årg. 140, nr. 2 (2011)