Bøger / faglitteratur til børn

The secret : hemmeligheden for teenagere


Beskrivelse


Ud fra den universelle hemmelighed, at lige tiltrækker lige prøver bogen at give unge viden og styrke til at forstå, at de selv har afgørende indflydelse på deres skæbne, at de kan være, gøre og få alt, hvad de vælger: succes, rigdom, kærlighed, venskab, helbred eller større selvagtelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2010

af

af

Katja Larsen

d. 21. juni 2010

En bog til teenagere og unge der ønsker at arbejde med deres livsindstilling.

Paul Harrington er producer på filmudgaven af The secret - hemmeligheden. "Hemmeligheden" handler om de universelle principper, der lyder at lige tiltrækker lige. Læseren opfordres til at tænke positivt samt visualisere sine ønsker og derved yde indflydelse på egen skæbne. Der gives gode eksempler som alle unge kan forholde sig til, såsom ønsker til uddannelse, kæreste og venner. Bogen er krydret med citater, der stemmer overens med budskabet, fx af Dalai Lama, Martin Luther King og Albert Einstein. Der er desuden små historier fra unge, der selv har brugt "Hemmeligheden" til at opnå deres drømme. Teksten er letlæst og de fleste teenagere og unge vil kunne få noget ud af budskabet om at tænke positivt.

Forfatteren har omskrevet budskabet i The secret - hemmeligheden så teenagere kan relatere til eksemplerne i bogen. Der er egentlig ikke rigtigt deciderede selvhjælpsbøger til unge, så denne bog udfylder klart et hul på bibliotekshylderne.

En rigtig god selvhjælpsbog som ikke nødvendigvis skal læses fra ende til anden. Budskabet er at tænke positivt og derigennem yde positiv indflydelse på egen skæbne. Sprog og eksempler fungerer godt og skal nok fange både teenagere og unge voksne.