Bøger / skønlitteratur til børn / roman

The selection - den eneste ene


Beskrivelse


Den unge kvinde, America lever i fremtidssamfundet Illéa, hvor hun deltager i en slags reality-konkurrence, hvor hun kappes med andre udvalgte piger om 1.-præmien: Ægteskab med den charmerende kronprins Maxon.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 18. maj 2015

Tredje og sidste bind af serien "The Collection". Bogen som alle elskere af romantik og højspændt drama må læse. Vil blive slugt af - især piger - fra 13 år og opefter.

Historien udspiller sig i fremtidsstaten Illea. America og 34 andre piger deltager i en slags konkurrence, Udvælgelsen, hvor landets kronprins skal udvælge sin prinsesse blandt disse piger. Det hele foregår for åbent kamera. Nu er de fleste piger blevet siet fra, og der er kun fire tilbage - inklusive America. Prins Maxon og America er kommet meget tæt på hinanden og virker forelskede, men rivalen Kriss og Americas ekskæreste, Aspen spøger stadig i kulissen. Maxon og America er stadig lidt usikre på deres kærlighed, og det bliver ikke bedre af, at Prins Maxons far, Kong Clarkson ser America som en trussel. Samtidigt er der flere oprørsgrupper, der vil omstyrte det gammeldags, fastlåste og ubarmhjertige kastesystem - et system som Prins Maxon vil afskaffe, når han overtager magten efter sin far.

En spændende og underholdende bog, der er fyldt med kærlighed, dramatik, intriger og store følelser. Handlingen udspiles i et fiktivt land. Den har ingen præcise steds- og tidsangivelser, og derfor har bogens univers et lidt science fiction-agtigt præg.

Kan du lide denne vil du også få glæde af fremtidsserierne "Hunger Games" og "Divergent", der også skildrer klassedelte samfund, hvor befolkningen er undertrykt.