Bøger / skønlitteratur til børn / fremtidsfortællinger

The selection - udvælgelsen


Beskrivelse


Den unge pige America inviteres til at deltage i et spil, hvor landets kronprins for åbent kamera skal udvælge sin prinsesse blandt 34 kandidater.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2014

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 20. maj 2014

Målgruppen er unge teenage-piger fra 13 år. Romanen er første del af serie. Forsiden appellerer med sit prinsessetema udelukkende til piger.

Nationen Illeas er et klasseopdelt samfund, hvor pigen America og hendes familie lever på sultegrænsen. Hun inviteres til at deltage i en form for et spil, hvor landets kronprins for åbent kamera skal udvælge sin prinsesse blandt 34 kandidater. Familiens dårlige økonomi tvinger hende til at deltage i spillet på trods af, at hun ikke har lyst. Det bliver et hårdt spil med følelsesmæssige rutsjeture, drama, intriger og kærlighed. Slutningen lægger op til en fortsættelse. Plottet er nemt, og sproget er letflydende med udgangspunkt i korte kapitler.

Historien minder i slående grad om temaerne fra The hunger games og Divergent, som på samme måde skildrer klasseopdelte samfund og menneskers kamp for på den ene side at rede familiens eksistens og på den anden side at gøre sig fri.

Plottet rummer alle de aspekter, som er populære lige nu. Der er tale om mystik, kærlighed og spænding i en eventyrverden. Her er tale om en roman med stort potentiale i børne- og ungdomsbiblioteket.


Proxima

Nr. 101 (2016)

af

af

Dalgaard Niels

Nr. 101 (2016)