Bøger / skønlitteratur til børn / roman

The vampire diaries. #2 : Kampen


Beskrivelse


Stefan er desperat for ikke at tabe kampen om Elena til Damon, som har besluttet at gøre hende til Mørkets Dronning. Elena står overfor at skulle træffe nogle skæbnesvangre valg som har betydning for hende og hendes omgangskreds.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2010

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 11. juni 2010

De næste 2 bind i The vampire diaries-serien om Elena og vampyrbrødrene mystiske Stefan og den meget smukke og farlige Damon. Til alle gamle og nye fans af tusmørke-fortællinger. Fra 13 år.

I Bind 2 Kampen kæmper Stefan desperat for ikke at tabe kampen om Elena til Damon, som har besluttet at gøre hende til Mørkets Dronning. Elena står over for at skulle træffe nogle skæbnesvangre valg som har betydning for hende og hendes omgangskreds. Bindet starter svagt, men kommer hurtigt op i både tempo og indhold. I dette bind træder bipersonerne mere i karakter og har en god cliffhanger-slutning. Raseriet er en fuldblods vampyr fortælling, der begynder lige der, hvor bind 2 slap, nemlig med at Elena overlever druknedøden, men kun fordi hun selv er blevet forvandlet. Her i bind 3 skal Elena lære at styre og beherske sine nye instinkter og kræfter. Samtidig må Stefan og Damon slutte en slags fred, da det viser sig, at der er en endnu mørkere og vildere ondskab løs i det lille samfund, som kan nedkæmpes ved fælles hjælp. Sproget er let at læse og tempoet er højt. Kan ikke læses som selvstændige bind.

Udgiveren informerer om, at bind 1 og 2 i serien har været igennem en sproglig redigering i forbindelse med udgivelsen af de efterfølgende bind. Ellers er vi i tusmørke-universet a la Tusmørke-serien.

Denne serie er elementært underholdende og spændende og kan bestemt anbefales til ferielæsning og til dem der ikke kan lide tykke bøger, men serien skal læses i rækkefølge.