Bøger / skønlitteratur til børn / roman

The vampire diaries. #4 : Genforening


Beskrivelse


Den afdøde Elena advarer veninden Bonnie om en truende fare. Vampyrvennen Stefan bliver tilbagekaldt af Bonnie for at stoppe den galning, der er ved at dræbe flere af pigerne i Bonnies klasse. Stefan har medbragt storebror Damon. Denne ved åbenbart, hvem morderen er, men Damon er meget problematisk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2010

af

af

Vera Hollerup

d. 19. juli 2010

Denne bog henvender sig til den moderne vampyr-genres mange fans. Bogen er fjerde del af serien The vampire diaries, og man er nødt til at have læst seriens forrige bind for at forstå dette bind. Bogen behøver ingen speciel formidling, da genren er enormt populær, og den bemærkelsesværdige forside med en ung tandblottende blondine behøver heller ingen forklaring.

Mennesker og vampyrer omgås hinanden i denne vampyrroman. Konceptet har mange mindelser om Stephenie Meyers Tusmørke-serie. Foreliggende bog er dog mere kontant og knap så romantisk som Tusmørke-serien. En galning har myrdet to af Bonnies veninder, og hun bliver opsøgt af den afdøde veninde Elenas genfærd, der advarer hende om noget frygteligt forestående. Bonnie søger hjælp hos vampyrvennen Stefan, der møder op sammen med sin suspekte storebror Damon. Bogen er udmærket skrevet med et spændende og fængende plot og nogle personer, de unge læsere kan relatere til.

Læsere af denne bog vil også have fornøjelse af Stephenie Meyers Tusmørke-serie og også serien Mørkets hus af P.C. Cast og Kristin Cast. Alle er moderne opdateringer af vampyr-genren, og henvender sig til samme aldersgruppe, hvor kærlighed og ungdomsliv spiller en stor rolle.

Det er en rigtig spændende og intens vampyrhistorie, der helt sikkert vil falde i målgruppens smag. Den er godt skrevet i et sprog og fortællestil, der vil appellere til de 13-16-årige. Replikkerne virker ægte, og der er et godt drive i handlingen.