Bøger / skønlitteratur til børn / gys

The vampire diaries. Bind 1 : Mørkets brødre


Beskrivelse


Den forældreløse Elena er en eftertragtet High School pige. Da det nye skoleår starter møder hun den noget indelukkede Stefan, der viser sig at være vampyr. Pludselig dukker Stefans noget farligere Vampyrbror Damon op, og han vil også have Elena.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2010

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 10. maj 2010

Så er der guf til alle fans af Tusmørke-serien. Fra 13 år.

Så er her første bind i en opdateret udgave af The vampire diaries. Første gang denne serie kom på dansk var i 1993 og må helt klart have været en stil- og indholdsmæssig inspiration til Tusmørke-serien. De er næsten identiske i handling, men The vampire diaries er mere farlig vampyr og er hurtigere i fortællingen. I dette bind introduceres det univers serien foregår i. Hovedpersonen Elena er blevet forældreløs og bor hos sin tante og onkel. Hun er en rigtig eftertragtet high school chick og betragter sig selv som hot. Da det nye skoleår starter, møder hun den noget indelukkede Stefan. Han ser ikke til hendes side og hun prøver at få ham interesseret. Det lykkes, og hun finder ud af, at han er vampyr. Da er hun allerede så forelsket, at det ikke betyder noget og hun tilbyder ham sin hals. Stefan fortæller sin historie og pludselig dukker Stefans noget farligere bror, Damon op. Han beslutter sig for også at ville have Elena. Sproget er meget let at læse og herligt at der er brugt tid til at redigere det. Fin s/h forside med Elena, der ligger blond og lækker og lige er blevet bidt. Pt. vises serien som tv-serie.

Som sagt, så er der store lighedspunkter mellem The vampire diaries og Tusmørke-serien både kulisse og hoved- og bipersoner, men Tusmørke-serien er ikke helt så vampyr-dæmonisk som den foreliggende.

Alle der blev kede af at Tusmørke-serien sluttede, kan glæde sig til at følge Elena og hendes historie.