Bøger / faglitteratur / opskrifter

The


Beskrivelse


Om teens oprindelse og de traditioner og ritualerne omkring tedrikning, der findes i forskellige lande. Derudover beskrivelser af forskellige tesorter samt 20 opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Søren Brunbech

2008

En farvestrålende og hurtigt læst bog om teens kulturhistorie og anvendelse, der nok bedst vil kunne formidles blandt bøger om madopskrifter.

Gilles Brochard er fransk journalist og forfatter til flere bøger om te. I kortfattede tekster fortæller han om teens kulturhistorie, de forskellige typer af te og om hvordan man i dag drikker te rundt om i verden. Så følger 20 opskrifter på hvordan te kan indgå i forskellige opskrifter. Nogle er hentet fra te-saloner og restauranter rundt i verden, andre er forfatterens originalopskrifter. Eksempler på titler på opskrifterne er "courgettemousse med røget te og carpaccio", "grydestegte kalvekoteletter med Sichuan te" og "is med mynte-te". Bogen har et livligt og farvestrålende layout med fotografier af te og tilbehør på de fleste venstresider og med farvet baggrund til teksterne.

Der findes flere gode og mere udførlige bøger om te og te-drikning som Pettigrew: Te, 2005 og Tid til te, 2005. Ingen af disse har dog madopskrifter, hvor te indgår som ingrediens.

De passionerede te-drikkere vil glæde sig over det indbydende layout med mange gode stemningsmættede billeder. Teksterne er meget kortfattede, men mange vil sikkert kunne lade sig inspirere af de 20 originale opskrifter på, hvordan te kan indgå i madlavning.